Στη Διαύγεια αναρτήθηκε το αίτημα που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος προς το Υπουργείο Οικονομικών, για την χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Η ανάρτηση έχει διαδικαστική σημασία και προβλέπεται στο πλαίσιο της διαφάνειας και της λογοδοσίας των ενεργειών των δημόσιων φορέων και το έγγραφο έπρεπε να δημοσιοποιηθεί.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει αιτηθεί την ένταξη του έργου στα χρηματοδοτούμενα έργα εδώ και καιρό και η έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι τυπική.

Διότι η Διπλή Ανάπλαση προωθείται σε γνώση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αποτελεί μία προτεραιότητες της Κυβέρνησης για τις μεγάλες παρεμβάσεις στην Αττική.

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι ένα κυβερνητικό χρηματοδοτικό εργαλείο και για τα έργα που επιλέγονται, έχουν συνεννοηθεί τα υπουργεία πριν τις επίσημες κινήσεις.

Για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου θα δεσμευτούν 88.915.440 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ και θα εκταμιευθούν σε τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση προτείνεται να είναι ύψους 41.000.000 ευρώ και να δοθεί το 2022, η δεύτερη 40.000.000 ευρώ το 2023 και η τρίτη και τελευταία να είναι ύψους 7.915.440 ευρώ και να δοθεί το 2024.