Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του, με τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει έναν μίνι απολογισμό για τα έξι φιλικά που έδωσε η ομάδα του μεγάλου λιμανιού στην Αυστρία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε θετική την εικόνα των Πειραιωτών και στάθηκε στην εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο πρώτο ημίχρονο του 6ου και τελευταίου φιλικού με την Κραΐοβα του Μαρίου Ουζουνίδη.

«Είναι η εικόνα. Εμείς δεν θέλουμε να αλλάξουμε πολλά. Θέλουμε να δούμε τον Ολυμπιακό που είδαμε τα τελευταία χρόνια και πρέπει να δουλεύουμε πάνω σε αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής των πρωταθλητών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο είναι η εικόνα που θέλετε να βλέπετε στα επόμενα παιχνίδια;

«Είναι η εικόνα. Εμείς δεν θέλουμε να αλλάξουμε πολλά. Θέλουμε να δούμε τον Ολυμπιακό που είδαμε τα τελευταία χρόνια και πρέπει να δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Είδαμε έναν Ολυμπιακό που προσπάθησε πολύ στο πρώτο ημίχρονο. Εχουμε πολύ καλές εντυπώσεις από όλη την προετοιμασία. Ηταν πολύ θετική η προετοιμασία. Ημασταν πάρα πολύ καλοί. Πρέπει να συνεχίσουμε τον δρόμο μας και να συνεχίσουμε τη δουλειά», ανέφερε αρχικά.

Τι πρόσημο θα βάζατε στα παιχνίδια της προετοιμασίας;

«Οι τραυματισμοί του Φορτούνη και του Τικίνιο ήταν τα αρνητικά. Μαζί τους η ομάδα θα ήταν πολύ πιο δυνατή. Δυστυχώς όμως έγινε ότι έγινε. Στα δύο πρώτα παιχνίδια είδαμε έναν Ολυμπιακό, που έκανε αρκετά λάθη. Παρά τις νίκες, είδαμε κάποια λάθη τα οποία θέλαμε να διορθώσουμε. Ηταν κάτι το οποίο κάναμε στο τρίτο και στο τέταρτο παιχνίδι. Μετά από ομιλία και προπόνηση, διορθώσαμε κάποια από τα λάθη που είχαμε κάνει στα δύο πρώτα ματς. Είδαμε έναν καλύτερο Ολυμπιακό.

Το πέμπτο και στο τελευταίο φιλικό, ήταν δύο φιλικά στα  οποία έπρεπε να δείξουμε τον χαρακτήρα μας. Επρεπε να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Ημασταν κουρασμένοι. Κάποιοι έπαιξαν περισσότερο και έπρεπε να δείξουν χαρακτήρα για να ξεπεράσουν τα προβλήματα. Γι’ αυτό είχα βάλει έξι φιλικά σε επτά ημέρες. Ηταν προγραμματισμένα όλα αυτά. Τα είχαμε στο σχέδιό μας για την προετοιμασία».