Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Κύπρο εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και επισημαίνει ότι η Ελλάδα συμπαρίσταται έμπρακτα με την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Συμπαραστέκεται έμπρακτα

«Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Κύπρο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές,η σκέψη μας είναι στους πυροσβέστες που μάχονται και τους πληγέντες. Η Ελλάδα συμπαραστέκεται έμπρακτα στον Κυπριακό λαό και την κυβέρνηση με την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών» αναφέρεται στον επίσημο λογαριασμό του ΥΠΕΞ στο twitter.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις εργάτες που αγνοούνταν νωρίτερα βρέθηκαν τελικά νεκροί. Οι τέσσερις νεαροί άνδρες – Αιγυπτιακής καταγωγής που είχαν πάει ως εποχικοί εργάτες στην Κύπρο – εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι στην κοινότητα Οδού λίγο μακριά από το αυτοκίνητο που είχε βρεθεί καμένο, από μέλη της Πολιτικής Άμυνας.

Οι άνδρες δεν ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που εγκατέλειψαν τις οικίες τους και έτσι είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση αναζήτησής τους.