Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε στην κοινότητα Αρακαπά της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρο το μεσημέρι του Σαββάτου, και εκτός από την εν λόγω κοινότητα έχουν εκκενωθεί τα χωριά Επταγώνια, Συκόπετρα, Μελίνη και Οδού.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών επιχειρούν μαζί τόσο με επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ το εκτός υπηρεσίας προσωπικό της Πυροσβεστικής κλήθηκε για ενισχύσεις.

Η Ελλάδα στέλνει δύο Canadair CL-415

Η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε τη συνδρομή πτητικών μέσων από το Ισραήλ και την ΕΕ. Ήδη, η Ελλάδα, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στέλνει δύο Canadair CL-415.

Η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη άμεσα σε αίτημα της Κύπρου που υπεβλήθη μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας RescEU, και κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αποστέλλει δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Αρακαπά Λεμεσού, αναφέρει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου υπάρχουν δύο μέτωπα φωτιάς: Στην περιοχή Αρακαπάς – Επταγώνια και Διερώνα για την επαρχία Λεμεσό και στην περιοχή Οδού – Μελίνη – Αγίοι Βαβατσινιάς για την επαρχία Λάρνακας.

Εικόνες χάους και πανικού επικρατούσαν για ώρα στην κοινότητα του Αρακαπά στη Λεμεσό, αφού η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά πέρασε μέσα από το χωριό, καίγοντας στο πέρασμά σπίτια και αυτοκίνητα.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εναέρια μέσα με την Κυπριακή Δημοκρατία να ζητάει βοήθεια από τα γειτονικά κράτη. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο θα έρθει βοήθεια και από το Ισραήλ αλλά όχι νωρίτερα από αύριο το πρωί.

Συγκλονιστικές εικόνεςΕνδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς είναι ότι και προγραμματισμένες εκδηλώσεις στη Λάρνακα ακυρώνονται.