Με γοργά βήματα προχωρά ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού μετά την ανάληψη της τεχνικής του ηγεσίας από τον Δημήτρη Πρόφτη.

Οι Πράσινοι είχαν κάνει κάνει κάποιες προεργασίες πριν κλείσει το θέμα προπονητή, όμως η έλευση του έλληνα τεχνικού είναι πιθανό να ανατρέψει πράγματα που θεωρούνταν δεδομένα μέχρι πριν από λίγον καιρό.

Το είδαμε να συμβαίνει στην περίπτωση του Αλφαν Ντιαλό, με τον οποίον υπήρχε οριστική συμφωνία, αλλά έμεινε στα λόγια, καθώς ο Πρίφτης δεν άναψε το πράσινο φως για τον αμερικανό που ξεχώρισε με τη φανέλα του Λαυρίου.

Για την ώρα ο Παναθηναϊκός έχει προχωρήσει με τον Κέντρικ Πέρι, τον δυναμικό γκαρντ που προέρχεται από σπουδαίες εμφανίσεις στο Eurocup, ενώ βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Κέβιν Χέρβεϊ για τη θέση «4», που έχει ουσιαστικά… αδειάσει έπειτα από τις αποχωρήσεις των Μήτογλου, Μπέντιλ και Ουάιτ.

Ένας ακόμα παίκτης που βρίσκεται κοντά στο να συμφωνήσει με το Τριφύλλι είναι ο Κέβιν Μέικον.

Ο αμερικανός σκόρερ, που έβγαλε μάτια με την ΑΕΚ, φαίνεται ότι θα παραμείνει κάτοικος ΟΑΚΑ αλλάζοντας απλώς το χρώμα της φανέλας, αφού στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία ώστε να ξεχωρίσει και στο υψηλότερο επίπεδο.

Πρόθεση του Πρίφτη είναι να αποκτηθεί ένας ακόμα πλέι μέικερ με πείρα στην Euroleague, ενώ δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι οι Πράσινοι θέλουν να στηριχτούν και στην ηγετική παρουσία του Μάριο Χεζόνια, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι επιθυμεί να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Μέχρι εδώ καλά. Όλα τα παραπάνω άλλωστε είναι λίγο πολύ γνωστά στο ρεπορτάζ του Τριφυλλιού.

Εκείνο που δεν είναι γνωστό και μπορεί να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε μέχρι τώρα είναι οι σκέψεις του Δήμητρη Πρίφτη αναφορικά με τον Νεμάνια Νέντοβιτς, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες του «10» δεν είναι και απόλυτα θετικές ως προς την παραμονή του.

Για να το θέσουμε διαφορετικά, ο πρώην προπονητής της Ούνικς δεν τρελαίνεται να διατηρήσει το σέρβο άσο στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, καθώς είναι επιφυλακτικός απέναντι αφενός μεν στην ευαισθησία του στους τραυματισμούς, αφετέρου δε στο γεγονός ότι πρόκειται για έναν παίκτη αρκετά σοφτ για τις απαιτήσεις της σημερινής Euroleague.

Ο Πρίφτης προφανώς και αναγνωρίζει το σπάνιο ταλέντο του Νέντοβιτς, όμως δεν είναι βέβαιος ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια τόσο σκληρή λίγκα. που τείνει όλο και περισσότερο προς την αθλητικότητα και το μέγεθος.

Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί και φυσικά κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί, όμως η αλήθεια είναι ότι το μέλλον του «Νέντο» στον Παναθηναϊκό μόνο δεδομένο δεν πρέπει να θεωρείται.

Φυσικά, για να καταλήξει ο Πρίφτης στο ότι δε θέλει να πορευτεί μαζί του, θα πρέπει να έχει βρει και παίκτη που στη σούμα θα του δώσει περισσότερα από όσα ο Σέρβος, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι.