Την ύπαρξη σχεδίου διαφυγής στο εξωτερικό δείχνουν ευρήματα στο διαμέρισμα – κρησφύγετο στου Ζωγράφου, στο οποίο συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης ο Χρήστος Παππάς.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των ευρημάτων είχαν εντοπιστεί ένα λάπτοπ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η «Καθημερινή» από τα ευρήματα προκύπτουν πιθανά σχέδια διαφυγής στο εξωτερικό. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή οι αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνες εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα σε Σερβία και Αλβανία.

Από τις πρώτες μέρες της «εξαφάνισης» του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, η Αντιτρομοκρατική ξεκίνησε να ελέγχει άτομα του περιβάλλοντός του προκειμένου να διαπιστώσει εάν κάποιο από αυτά είχε παράσχει κρησφύγετο στον φυγόποινο.

Εξετάστηκαν διαδοχικά άτομα από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, συγγενικά του πρόσωπα και στο πέρασμα των μηνών ο κύκλος της έρευνας διευρυνόταν, με τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να στρέφουν την προσοχή τους και σε άτομα από τον ευρύ κύκλο επαφών που είχε ο Παππάς, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής του εντός της Χρυσής Αυγής.

Συνολικά ελέγχθηκαν 300 άτομα πριν οι αστυνομικοί θέσουν στο επίκεντρο της προσοχής τους την 52χρονη Ουκρανή. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έγινε μόλις τρεις ημέρες πριν τελικά τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήσουν έφοδο στην ισόγεια κατοικία και συλλάβουν τον Παππά.

Εισαγγελική έρευνα για τυχόν συνεργούς στην υπόθαλψη του

Την ίδια στιγμή, εισαγγελική έρευνα διεξάγεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο, και άλλα πρόσωπα, πλην της 52χρονης Ουκρανής, να εμπλέκονται στην υπόθαλψη του Χρήστου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την έρευνα είναι καταθέσεις μαρτύρων που έχουν δοθεί στο παρελθόν, που αναφέρονται ονομαστικά σε άλλα πρόσωπα, πέραν της 52χρονης, τα οποία φέρονται να βοηθούσαν τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής να διαφύγει της σύλληψης.

Στην 52χρονη, η οποία φέρεται να έκρυβε τον φυγόποινο Χρήστο Παππά σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου επί εννέα μήνες, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών (3 εκτιτέοι και 27 με αναστολή), από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη, καθώς της χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στη έφεση. Το δικαστήριο καταδίκασε την κατηγορούμενη χωρίς ελαφρυντικό για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.