Μετά από σχεδόν 18 μήνες «παγωμένων» σχέσεων, τα δυο αδέρφια Ουίλιαμ και Χάρι επανενώθηκαν σήμερα – για δεύτερη φορά μετά την κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου – στο παλάτι του Κένσιγκτον, για να τιμήσουν την μητέρα τους, που αν ζούσε σήμερα θα γινόταν 60 ετών.

24 χρόνια από τον τραγικό της θάνατο, τα δύο της παιδιά Γουίλιαμ και Χάρι, προσπάθησαν για λίγο να βάλουν στην άκρη τις μεγάλες διαφορές των τελευταίων μηνών και δίπλα – δίπλα αποκάλυψαν το άγαλμα στην μνήμη της μητέρας τους.

Στιγμές μετά τα αποκαλυπτήρια ο πρίγκιπας Χάρι έκανε κίνηση προσέγγισης με ανοιχτά τα χέρια προς τον αδελφό του. Ο Ουίλιαμ παρέμεινε στην θέση του, «υπενθυμίζοντας» το κενό που υπάρχει ανάμεσα στα δύο αδέλφια από την στιγμή που ο Χάρι και η συζυγός του αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το παλάτι.

Ο Χάρι ταξίδεψε από την Καλιφόρνια στη Βρετανία χωρίς τη σύζυγό του Μέγκαν, όπως είχε κάνει και στην κηδεία του Φιλίππου.

Μεγάλος απών από την τελετή ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, ο πατέρας των δυο αδελφών και πρώην σύζυγος της Νταϊάνα, για να μην ανοίξουν παλιές πληγές, όπως γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Απούσα ήταν όμως και η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία βρέθηκε στην Σκωτία και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου ενημερώθηκε για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής.

Αν και έχουν περάσει δυόμισι δεκαετίες από το θάνατό της η Νταιάνα παραμένει στις καρδιές των Βρετανών ως η πριγκίπισσα του λαού. Θαυμαστές της απέτισαν φόρο τιμής στις πύλες του Κένσινγκτον, με πανό φωτογραφίες, μπαλόνια και κόκκινα τριαντάφυλλα.

Το άγαλμα της Νταιάνα το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ίαν Ρανκ Μπρόντλι απεικονίζει της πριγκίπισσα του λαού να αγκαλιάζει τα παιδιά του κόσμου.