Πώς να μην περάσουν στους τελικούς με αυτόν τον Κρις Πολ;

Με μια μυθική εμφάνιση του βετεράνου γκαρντ, οι Φοίνιξ Σανς κατάφεραν να διαλύσουν τους Κλίπερς μέσα στο Λος Άντζελες, καθώς επικράτησαν με 130-103, κατέκτησαν τον τίτλο της Δυτικής Περιφέρειας και κλείδωσαν θέση στους τελικούς του NBA πρώτη φορά έπειτα από 28 ολόκληρα χρόνια.

«Όργια» από τον 36χρονο, που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της τεράστιας καριέρας του, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 41 πόντους, 8 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Εξαιρετικός και ο Μπούκερ με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Σε κακή βραδιά ο Πολ Τζορτζ, που είχε 21 πόντους με 6/15 σουτ.

Οι Σανς μπήκαν καλύτερα από το ξεκίνημα, καθώς κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά από νωρίς, κλείνοντας το πρώτο δωδεκάλεπτο με προβάδισμα 4 πόντων.

Ίδια κατάσταση και στη δεύτερη περίοδο, με τον Πολ να κόβει και να… ράβει και να στέλνει τους «Ήλιους» στα αποδυτήρια με το σκορ στο 57-66.

Οι Κλίπερς μπήκαν καλύτερα στην τρίτη περίοδο φτιάχνοντας ένα σερί 8-0, ωστόσο οι Σανς βρήκαν απαντήσεις και με τον Κρις Πολ να βγαίνει μπροστά άρχισαν να αυξάνουν τη διαφορά, βάζοντάς της διψήφια νούμερα.

Και εκεί όπου οι Κλίπερς έδειχναν να έχουν… σφυγμό, ο Κρις Πολ τούς έριξε… ταφόπλακα.

Ο 36χρονος γκαρντ πήρε φωτιά, τα έβαζε από παντού, έβαλε μέχρι και τετράποντο και τελείωσε όλα τα όνειρα των Κλίπερς, οδηγώντας την ομάδα του Φοίνιξ στους τελικούς του NBA πρώτη φορά ύστερα από 28 ολόκληρα χρόνια.

Τα δεκάλεπτα: 29-33, 28-33, 26-31, 20-33