Τραγικό τέλος για την 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια Βιολέτ Γκιγκανό, η οποία βρέθηκε νεκρή μετά κοντά στο Ελαφονήσι μετά από οκτώ ημέρες αναζητήσεων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 29χρονη βρέθηκε στη μέση της διαδρομής που είχε επιλέξει για πεζοπορία σε ένα μονοπάτι δύσβατο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κοπέλα είχε ξεκινήσει από τον Κριό και είχε φτάσει στο Ελαφονήσι και επέστρεφε ξανά πίσω για να πάρει το αυτοκίνητό της.

Στα μισά όμως της διαδρομής, η Γαλλίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή της, πέφτοντας σε μια χαράδρα.

O ιατροδικαστής που θα σπεύσει στο σημείο θα κάνει την πρώτη εκτίμηση αναφορικά με τα αίτια του θανάτου της άτυχης κοπέλας.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Η αστυνομία από νωρίς σήμερα άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Είτε να πρόκειται για ατύχημα είτε για εγκληματική ενέργεια.

Οι αρχές «ξεσκονίζουν» το αυτοκίνητο της κοπέλας «ξεσκονίζουν» μέσα στο οποίο βρέθηκε ένα GPS και μια βαλίτσα, ενώ στο σημείο της αναζήτησης εντοπίστηκε και ένα smart watch με στρας που φέρεται πως της ανήκει.

Πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές συμμετείχαν στην επιχείρηση από εδάφους, ερευνώντας όλη την έκταση του πεζοπορικού μονοπατιού που συνδέει τον Κριό με το Ελαφονήσι, καθώς το αυτοκίνητο της κοπέλας εντοπίστηκε στον Κριό.

Σημειώνεται πως στις 24 Ιουνίου, στην τελευταία επικοινωνία που είχε από το κινητό της, ανάρτησε φωτογραφία που «δήλωνε» πως ήταν στο Ελαφονήσι.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 29χρονη Γαλλίδα ήρθε μόνη της για διακοπές στην Κρήτη πριν από μια εβδομάδα, ενώ ήταν και περιπατήτρια.

Υποτίθεται πως η νεαρή θα αναχωρούσε από την Κρήτη για τη Γαλλία στις 28 Ιουνίου, όμως αυτό δεν έγινε με την αγωνία των δικών της στην πατρίδα της να βρίσκεται στο «κόκκινο».

Ακόμη, είχε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο της Παλαιόχωρας στο οποίο δεν πήγε ποτέ, ακόμη μια ένδειξη που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές.

Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε στον Κριό, όπου το άφησε και συνέχισε με τα πόδια προς το Ελαφονήσι, όπου τελικά και η ίδια άφησε την τελευταία της πνοή.