Δεκάδες διασώστες «χτενίζουν» την περιοχή μεταξύ του ακρωτηρίου Κριός και του Λαφονησιού στους Δήμους Καντάνου Σελίνου και Κισσάμου αναζητώντας κάποιο ίχνος της 29χρονης Γαλλίδας η εξαφάνιση της οποίας δηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης στις αρχές.

Τα ίχνη της κοπέλας χάθηκαν στις 24 Ιουνίου.

Η 29χρονη Γαλλίδα ήρθε μόνη της για διακοπές στην Κρήτη. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε στον Κριό, ενώ στην τελευταία επικοινωνία που είχε από το κινητό της με μια φωτογραφία την οποία ανάρτησε σε ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «δήλωνε» πως ήταν στο Λαφονήσι.

Η 29χρονη πήγε με αυτοκίνητο μέχρι τον Κριό, όπου το άφησε και συνέχισε με πεζοπορία στο Λαφονήσι. Σε κείμενο που συνόδευε τη φωτογραφία από το Λαφονήσι ανέφερε πως περπατούσε τρεις ώρες.

Μεγάλη κινητοποίηση

Η κινητοποίηση ξεκίνησε μετά την ενημέρωση των γαλλικών και στην συνέχεια των ελληνικών αρχών, από τους γονείς της 29χρονης που είναι στην Γαλλία, οι οποίοι ανησύχησαν καθώς δεν είχαν νέα της.

Όπως δήλωσε χθες στο «Live News» o προϊστάμενος τμήματος Πολιτικής Προστασίας Χανίων, Γιάννης Βερυκοκίδης, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού της κοπέλας με συμμετοχή πολλών δυνάμεων.

«Οι έρευνες γίνονται κοντά στην περιοχή που βρέθηκε το τελευταίο στίγμα του κινητού της. Βέβαια, η περιοχή αυτή, από το σημείο που άφησε το αυτοκίνητό της, είναι απόσταση 20 χιλιομέτρων και ενδιάμεσα υπάρχει ορειβατική διαδρομή και πολύ δύσκολη και επικίνδυνη» υπογράμμισε ο κ. Βερυκοκίδης, κάνοντας λόγο ότι έως τώρα η περιοχή ερευνήθηκε σχεδόν όλη από ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται τεράστια επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν και πολλοί εθελοντές, για τον εντοπισμό της 29χρονης.

Σημειώνεται ότι στο σημείο της αναζήτησης και συγκεκριμένα στο Κεδρόδασος εντοπίστηκε ένα smart watch με strass -άρα γυναικείο-, που πιθανώς ανήκε στην 29χρονη. Το «έξυπνο ρολόι» παραδόθηκε στο ναυαγοσώστη, για να εξαφανιστεί στην συνέχεια, αφού πιθανότατα το πήρε κάποιος από την εξέδρα που το είχε αφήσει.

«Missing Alert» για την 29χρονη Βιολέτ

Χθες Τετάρτη (30.06.2021) εκδόθηκε από το «Χαμόγελο του παιδιού» missing alert. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Στις 24/6/2021, εξαφανίστηκε από το Ελαφονήσι της Κρήτης, η  Βιολέτ Γκιγκανό, 29 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Βιολέτ Γκιγκανό στις 30/06/2021  και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ενήλικης κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο. Η  Βιολέτ Γκιγκανό έχει ύψος 1.48 μ., έχει μαύρα μαλλιά και γαλάζια μάτια. Έχει μια κηλίδα στην πλάτη ανάμεσα στους ώμους.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.