Τα beach bars έχουν αρχίσει και παίρνουν και πάλι ανοδική, χρυσοφόρα πορεία. Τα δημοφιλή Mykonian spots είναι γεμάτα από κόσμο. Μια καλή μου φίλη όταν τη ρωτάω τι γίνεται στο «Nammos» (αυτό δεν ήταν άλλωστε το πρώτο πολυτελές, πολυσυζητημένο beach bar;), έχει κόσμο μου απαντάει, πάντα «φουλ, φουλ, μα είναι φουλ, my dear!».

Ειλικρινά! Μα δεν χρειάζεται να μου ορκιστεί τοποθετώντας το λεπτεπίλεπτο χέρι της στον σταυρό με τα ρουμπίνια.

Ολόκληρη η Μύκονος είναι γεμάτη από κόσμο. Τουρίστες υψηλού βεληνεκούς, πάρα πολλοί Αμερικανοί και μεγάλα σκάφη στο λιμάνι και γύρω από το Santa Marina. Το «Spectre», το «Aqualibra» αλλά και το «OPTASIA» της οικογένειας Δράγνη. Το ζητούμενο ήταν να έρθουν οι Αμερικανοί. Ευτυχώς κατέφθασαν φορτωμένοι με Tom Ford πορτοφόλια και δολάρια.

Οι περισσότεροι πέταξαν στο νησί με ιδιωτικό αεροπλάνο ή ταξίδεψαν με ενοικιαζόμενες ογκώδεις θαλαμηγούς των ναυπηγείων Lurssen. Εκθαμβωτικά ωραία κορίτσια κυκλοφορούσαν στο deck των θαλαμηγών ή κατέβαιναν στις παραλίες με τα Riva.

Καλογυμνασμένες Καλιφορνέζες (κυρίως) με μικροσκοπικά μπικίνι. Ακριβώς όπως η καλλίγραμμη, παρά τα χρόνια της, Ντέμι Μουρ, η οποία φτάνει σύντομα στην Ελλάδα για να βαφτίσει (μαζί με τη Βερόνικα Ζαννή) το παιδάκι του ζεύγους Στέγγου. Με τη μαμά Αθανασία να βρίσκεται σε πολύ ευτυχισμένες στιγμές…