Νέα μήνυση σε βάρος της συμβούλου ψυχικής υγείας της Καρολάιν, Ελένης Μυλωνοπούλου, κατέθεσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι οι ψυχολόγοι είχαν ήδη υποβάλει μήνυση εις βάρος της «ψυχολόγου», ζητώντας της να καταθέσει έγγραφα (πτυχία, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κτλ.) για να αποδείξει την επαγγελματική της ιδιότητα.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε και έτσι εκπρόσωποι του Συλλόγου μετέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ασφάλεια Αττικής, στο τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων, για να καταθέσουν εκ νέου μήνυση για να φανεί αν η κ. Μυλωνοπούλου πληροί τις προϋποθέσεις για να παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το STAR, ο Σύλλογος είχε αντιδράσει και στο θέμα της υπνοθεραπείας, καθώς δεν θεωρείται έγκριτη πρακτική που ασκείται από ψυχολόγους.

Oι άγνωστες καταθέσεις με τα SMS «ψυχολόγου» και συζυγοκτόνου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκύπτει από τις νέες και άγνωστες μέχρι σήμερα καταθέσεις που έδωσαν τόσο ο συζυγοκτόνος όσο και η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών ∆ικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το αν η Ελένη Μυλωνοπούλου έχει διαπράξει το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση αλλά και εκείνο της παραβίασης επαγγελματικής εχεμύθειας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Μυλωνοπούλου στην κατάθεση που έδωσε στις 8 Ιουνίου, το ζευγάρι έκανε περίπου δώδεκα συνεδρίες, μια φορά την εβδομάδα, από τα μέσα Νοεμβρίου 2020 και τα μέσα Ιανουαρίου 2021.

«Η Καρολάιν μου έστειλε μήνυμα στο κινητό μου, όπου έγραφε ότι είχε βοηθηθεί πάρα πολύ από τις συνεδρίες και θα ήθελε να διακόψει τις επισκέψεις της».

Η «ψυχολόγος» απάντησε με μήνυμα στον πιλότο στις αρχές Φεβρουαρίου 2021 και του τόνισε ότι θα έπρεπε να συνεχίσουν, ενώ και εκείνος συμφώνησε. Έκτοτε δεν είχαν ξανά οποιαδήποτε επαφή. Η συγκεκριμένη αναφορά από μέρους της κυρίας Μυλωνοπούλου γεννά πολλά ερωτήματα…

Ανοικτή γραμμή

Στη συνέχεια της κατάθεσής της η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε με τον συζυγοκτόνο μετά το στυγερό έγκλημα: «∆ύο μέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν έστειλα γραπτό μήνυμα στον Αναγνωστόπουλο και του εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου».

Η 57χρονη είπε ότι στη συνέχεια την κάλεσαν από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και κατέθεσε για τις επισκέψεις του ζευγαριού στο γραφείο της: «Μετά από λίγες ημέρες ξεκίνησαν διαρροές στον Τύπο ότι ‘‘η ψυχολόγος είναι το κλειδί στην υπόθεση και ο άσος στο μανίκι των αστυνομικών’’. Όταν πλέον διέρρευσε το όνομά μου στον Τύπο, με πήρε τηλέφωνο δημοσιογράφος (…) για να με ρωτήσει σχετικά με το ζευγάρι. Μεταξύ άλλων είπα ότι επρόκειτο για ένα καλό ζευγάρι, οι οποίοι έρχονταν πάντα μαζί με το παιδί τους. Ακόμη ότι η Καρολάιν ήταν ένα κορίτσι 20 ετών που είχε επωμιστεί μεγάλο βάρος, αλλά ο σύζυγός της ήταν πολύ υποστηρικτικός. Για τη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Αναγνωστόπουλος ενημερώθηκε από μένα και έδωσε τη συγκατάθεσή του».

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και σε αυτήν την κατάθεση η Ελένη Μυλωνοπούλου μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον συζυγοκτόνο, εν αντιθέσει με αυτά που υποστήριξε η δικηγόρος της ότι τα στοιχεία που είχε αποκαλύψει ήταν επιβαρυντικά για τον δολοφόνο.

Τι είπε ο ίδιος ο συζυγοκτόνος για την σύμβουλο ψυχικής υγείας

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση αυτή λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 4 Ιουνίου.

Τότε, είχε πει ότι τις περισσότερες συνεδρίες τις έκανε η Καρολάιν μόνη της, αν και πάντα τη συνόδευε. «Όταν τελείωνε τη συνεδρία η Καρολάιν έμπαινα και εγώ στο γραφείο της Μυλωνοπούλου. Η εντύπωση που αποκόμισα από την επαφή με τη Μυλωνοπούλου ήταν ότι η Καρολάιν βοηθήθηκε όπως έδειχνε με τη συμπεριφορά της, πράγμα το οποίο έλεγε και η ίδια.»

Μετά τη δολοφονία της Καρολάιν – και ενώ τα ΜΜΕ ασχολούνταν έντονα με την υπόθεση της «ληστείας μετά φόνου» στα Γλυκά Νερά – ο δολοφόνος έλαβε γραπτό μήνυμα από τη Μυλωνοπούλου, που τον συλλυπούνταν για την απώλεια της συζύγου του.

«Μου είπε ακόμη ότι είναι ανυπόστατα όσα ακούγονται σχετικά με αυτή και ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με τις φήμες», ανέφερε στην κατάθεσή του σύμφωνα με το «Μπαμ στο Ρεπορτάζ».

«Έκτοτε ξαναεπικοινώνησε μαζί μου αρκετές φορές και μου ζήτησε σε μία από τις επικοινωνίες μας αν θέλω να διαψεύσει δημόσια τις φήμες που γράφονταν για διάφορα υποτιθέμενα προβλήματα που έβγαιναν στο φως της δημοσιότητας και αφορούσαν εμένα και τη σύζυγό μου.

Εγώ αρχικά συμβουλεύτηκα τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν και με συμβούλεψαν να μην ασχοληθώ καθόλου.

Μετά από περίπου δέκα ημέρες, με ξαναπήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι την πολιορκούσαν οι δημοσιογράφοι να κάνει μια δήλωση σχετικά με τη φύση των επισκέψεών μας. Μου είπε επίσης ότι ήδη είχε μιλήσει με μία δημοσιογράφο και με ρώτησε αν έχω πρόβλημα να απαντήσει στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου που θα δημοσιεύονταν σε έντυπο. Εγώ της είπα να πει την αλήθεια.

Τελευταία φορά με πήρε τηλέφωνο σήμερα στις 18:00 και μου είπε ότι για τη λάσπη που δέχεται από τον Σύλλογο Ψυχολόγων και για όποιον άλλο στρέφεται εναντίον της απαξιωτικά για την επαγγελματική της ιδιότητα, θα κινηθεί νομικά. Μου τόνισε επίσης ότι το γραφείο της είναι νόμιμο και ασκεί τα καθήκοντά της νόμιμα ως ψυχολόγος».

Ο πιλότος είπε ότι έδιναν στη Μυλωνοπούλου 30 ευρώ το άτομο ανά επίσκεψη και συνολικά της έδωσε περίπου 350 ευρώ…

Σε ερώτηση αν κατά τις συνεδρίες που είχαν με την 57χρονη τούς είχε ρωτήσει για την περιουσιακή τους κατάσταση ή για κάποια τυχόν αγορά ή οικονομική συναλλαγή, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είπε: «Όχι, δεν μας είχε ρωτήσει ποτέ για κάτι τέτοιο. Ήξερε όμως από συζητήσεις που κάναμε ότι αναζητούσαμε οικόπεδο για να χτίσουμε μονοκατοικία».