Το κατάλευκο mansion με τις τεράστιες τζαμαρίες σε προάστιο της Μυκόνου θυμίζει ανάλογο στενού μου φίλου στο Singer Island στη Φλόριντα. Ενα σπίτι με ocean view και σχεδόν επαγγελματικά spas στο υπόγειο.

Ο Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής, λάτρης της Φλόριντα, του LA αλλά και του St. Tropez (λόγω της στενής φιλίας με την Κάρολιν Ασερ), λέει ότι τίποτα δεν αξίζει όσο η θέα (από τις βουνοκορφές της Mykonos) στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Σηκώνομαι από τη θέση μου. Κοιτάζω με τα μικρά, σκαλιστά κιάλια του οίκου Boucheron το διπλανό πολυτελές mansion. Οι κατοικίες στα Mykonian νησιά βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Αντίθετα από αυτές στις ολόχρυσες βουνοκορφές της Εκάλης. Θυμάμαι ότι στην κατοικία αυτή, η οποία κάποτε ήταν ιδιοκτησίας πολύ γνωστού έλληνα φαρμακοβιομηχάνου, είχε περάσει για διακοπές πριν από μερικά χρόνια (τότε δεν υπήρχε σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης) ο «πολύς» κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν. Εκείνη την εποχή σκεφτόταν να αγοράσει σπίτι στη Μύκονο.

Η ίδια σκέψη είχε περάσει και από το μυαλό του αυστραλού μεγιστάνα Mr Πάκετ (νόστιμος!), ο οποίος για κάποιο διάστημα υπήρξε σύντροφος της διάσημης τραγουδίστριας Μαράια Κάρεϊ. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας δεν προχώρησε τελικά στην αγορά. Συνεχίζει όμως να έρχεται στην Ελλάδα με το τεράστιο yacht του. Ηταν αυτές τις ημέρες στη Μύκονο. Τρέφει αδυναμία στην Ψαρού και στο «Nammos»…