Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Βόρεια Κορέα, η ανακοίνωση ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει χάσει ραγδαία βάρος.

Το κρατικό κανάλι ειδήσεων, KRT, ανακοίνωσε πως ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας έχει χάσει αρκετό βάρος, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στο λαό.

«Το θέαμα του σεβαστού στρατηγού (Κιμ Γιονγκ Ουν) να φαίνεται αδυνατισμένος σπάει τις καρδιές των ανθρώπων τόσο πολύ» δήλωσε ο άγνωστος, στη διάρκεια συνέντευξης που προβλήθηκε την Παρασκευή στο κρατικό δίκτυο KRT.

«Όλοι λένε ότι δακρύζουν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο απόσπασμα του βίντεο, εμφανίζονται κάτοικοι της Πιονγιάνγκ να παρακολουθούν μία γιγαντοοθόνη στο δρόμο, που παρουσιάζει ένα κονσέρτο το οποίο παρακολούθησε ο Κιμ και αξιωματούχοι του κόμματος, μετά από μία διάσκεψη της ολομέλειας του Κόμματος των Εργατών της Κορέας (WPK).

Μάλιστα διέρρευσαν και φωτογραφίες με τον Κιμ να φαίνεται φανερά αδυνατισμένος.

Εικόνα από: knews

Αναλυτές, ωστόσο, δεν δείχνουν να πείθονται καθώς τόνισαν πως είναι ένα ακόμη τέχνασμα του καθεστώτος ώστε να πείσει τους πολίτες να είναι πιστοί στον Κιμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βόρεια Κορέα είναι στα πρόθυρα λιμού, με τα τρόφιμα πλέον να εξαφανίζονται και τα σύνορα να παραμένουν κλειστά, οπότε δεν αποκλείεται να πρόκειται για επικοινωνιακό σόου, με στόχο να ασκηθεί πίεση προς τον ΟΗΕ.