Με τη μετάλλαξη Δέλτα μολύνθηκε μία οικογένεια στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την εκπομπή Live News στο Mega, θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν πρώτα τα τρία παιδιά της οικογένειας, όταν έκαναν self test για να πάνε στο σχολείο. Στη συνέχεια έκαναν τεστ και οι δύο γονείς, οι οποίοι εντοπίστηκαν επίσης θετικοί και μπήκαν σε καραντίνα οικογενειακώς στις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 του ΕΟΔΥ.

Δέκα ημέρες αργότερα, το ζευγάρι ενημερώθηκε πως νοσεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. «Επειδή ο δικός μου δειγματοληπτικός έλεγχος ανήκει στην μετάλλαξη Δέλτα θεωρήθηκε ότι όλη η οικογένεια έχει την ινδική μετάλλαξη. Ήρθε ειδικό συνεργείο σπίτι και μας έκανε μοριακό έλεγχο», δήλωσε ο πατέρας της οικογένειας.

«Τα παιδιά βγήκαν αρνητικά, εγώ και η γυναίκα μου παραμέναμε θετικοί. Όλοι μας περάσαμε ήπια την παραλλαγή. Μας είπαν να συνεχίσουμε την καραντίνα», σημείωσε παράλληλα και πρόσθεσε ότι «με αυτά που ακούς καθημερινά, φοβάσαι μη σου κάνει υποτροπή ή πνευμονία. Ενδεχομένως κολλήσαμε σε κάποιο μαγαζί που φάγαμε ή σε κάποιο σούπερ μάρκετ. Δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε την πηγή».

Έγκυος η γυναίκα – Συναγερμός στο δήμο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η γυναίκα κυοφορεί και το τέταρτο παιδί της οικογένειας. Όπως αναφέρει το thessnews.gr η ίδια εργάζεται στο δήμο Θεσσαλονίκης, ως μηχανικός στη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού ειδικότερα. Τη Δευτέρα όπως αποκαλύπτει ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος, ο ΕΟΔΥ προχώρησε στο τέλος της βάρδιας, σε διενέργεια τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά.

Παρά τις καταγγελίες εργαζομένων που μεταδίδει το τοπικό μέσο, πως οι ίδιοι ενημερώθηκαν για το θετικό κρούσμα μόλις τα τελευταία 24ωρα και διαμαρτύρονται πως δεν υπήρξε ούτε ιχνηλάτηση επαφών, ούτε μπήκε κάνεις σε καραντίνα, ούτε τηρήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε πως τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Τηρούμε όλα τα μέτρα, ο ΕΟΔΥ κάνει τις ιχνηλατήσεις κατά νόμον, όχι εμείς. Τα άμεσα αντανακλαστικά της διοίκησης για την διενέργεια συμπληρωματικών τεστ είναι γνωστά εδώ και δεκαπέντε μήνες. Γίνονται και απολυμάνσεις. Δεν κρύβουμε απολύτως τίποτα», σχολίασε κ. Αηδονόπουλος.