Σάκης Κεχαγιόγλου: Η αγάπη για την τέχνη ήταν η αιτία που ο 49χρονος έκλεψε τους πίνακες

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος του 49χρονου που έκλεψε τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν, μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου τόνισε πως πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας, καθώς η υπόθεση κράτησε 9 χρόνια και τελικά εξιχνιάστηκε.

Ο δικηγόρος εξήγησε πως εκείνο που έσπρωξε τον 49χρονο στην κλοπή ήταν η αγάπη του για την τέχνη.

«Η αιτία της κλοπής είναι η αγάπη του για την τέχνη. Είναι μία περίεργη, όντως, αγάπη για την τέχνη να αφαιρείς παρανόμως αριστουργήματα που ανήκουν στο ελληνικό κράτος, αλλά όπως είπε και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δεν επιχείρησε να τα πουλήσει ούτε στο εξωτερικό ούτε στην Ελλάδα».

«Εάν δεν υπεδείκνυε ο ίδιος στην αστυνομία που ήταν τα έργα τέχνης, δεν θα γνώριζαν που ήταν. Ομολόγησε και συνεργάστηκε με τις αρχές», υπογράμμισε.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι ο δράστης έδειξε μεταμέλεια και υπέδειξε το σημείο όπου βρίσκονταν τα αριστουργήματα που αφαιρέθηκαν από την Εθνική Πινακοθήκη.

«Υπάρχει ένα ελαφρυντικό που λέγεται ότι ο δράστης έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια και επιχείρησε να μειώσει τις συνέπειες των πράξεων του. Αυτό ακριβώς έκανε ο εντολέας μου, υπέδειξε το σημείο και επεστράφησαν τα έργα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk