Έφτασε στην Αλόννησο το απόγευμα της Τρίτης η μικρή Λυδία μαζί με τη μητέρα της Καρολάιν, η οποία πλέον μαζί με τον άνδρα της θα έχει την προσωρινή επιμέλεια της εγγονής της.

Γιαγιά και εγγονή αφότου έφθασαν στο νησί, μπήκαν σε ένα ασημί αυτοκίνητο, και μαζί με μια καλή φίλη της κ. Σουζάν, την Δέσποινα, πήγαν απευθείας στο σπίτι της οικογένειας Κράουτς στο νησί.

Σύμφωνα με την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, οι γονείς του καθ΄ ομολογίαν συζυγοκτόνου, από τον οποίο αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα, θα μπορούν να τη βλέπουν 5 ημέρες τον μήνα από τις 10:00 έως τις 14:00, μόνο στην Αλόννησο. Εκεί όπου μεγάλωσε η μητέρα της, αλλά και εκεί που γνώρισε τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε, αλλά της πήρε τη ζωή.

Και οι δύο πλευρές θέλησαν να αποφύγουν τις κάμερες για το καλό της μικρής Λυδίας, η τραγική ιστορία της οποίας συγκίνησε το πανελλήνιο, καθώς καταδικάστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα να μεγαλώσει χωρίς τους γονείς της.

Μια μεγάλη αγκαλιά για τη μικρή Λυδία στην Αλόννησο

«Η απόφαση για την μικρή Λυδία είναι προσωρινή. Ας περιμένουμε και την οριστική. Δεν θα πρέπει το σπίτι της Σουζάνας να γίνει φυλακή για την μικρή Λυδία. Δηλαδή, εάν πολιορκείται καθημερινά το σπίτι από τηλεοράσεις και ρεπόρτερ και δεν μπορεί η Σουζάνα να βγάλει το παιδί μια βόλτα να αρχίσει να αναπνέει και να προσαρμόζεται στο περιβάλλον θα είναι λυπηρό» δήλωσε στο «Live News» η Χαρίκλεια Θεοδώρου, οικογενειακή φίλη της οικογένειας της Καρολάιν.

«Πρέπει να δημιουργηθεί ένα αίσθημα ασφάλειας. Θα την αγκαλιάσουμε όλοι στο νησί» πρόσθεσε η κ. Θεοδώρου.

Στην Αλόννησο όλοι δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως το Γολγοθά που καλείται να ανέβει το αγγελούδι. Η μικρή Λυδία που πριν από λίγες μέρες έκλεισε ένα χρόνο ζωής, θα μεγαλώσει ορφανή από μητέρα και πρέπει να σταθεί δυνατή για να ξεπεράσει μια σειρά από δυσκολίες που αναπόφευκτα θα βρει μπροστά της. Γι’ αυτό όπως τονίζουν κάτοικοι του νησιού στο «Live News», είναι αποφασισμένοι να κάνουν όλοι ότι περνάει από το χέρι τους.

Από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι της Αλοννήσου ζητούσαν να δοθεί η επιμέλεια στην μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν, που στο πρόσωπο της εγγονής της, θα βλέπει για πάντα την κόρη που έχασε.

Στην Αλόννησο, όλοι σκέφτονται πως η μικρή Λυδία θα κάνει τα ίδια βήματα στους δρόμους που περπάτησε η μητέρα της και θα εισπράξει την αγάπη όλων εκείνων που έκλαψαν για τον άδικο χαμό της.

Στο ίδιο σπίτι και πιθανότατα στο ίδιο σχολείο που έκανε φίλους και κέρδισε όλους τους καθηγητές με το ήθος και την απόδοσή της, η μητέρα της. Στα ίδια μέρη που η Καρολάιν κατάφερε να αφήσει το στίγμα της.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση για την επιμέλεια, οι κάτοικοι της Αλοννήσου έψαχναν τρόπο για να στείλουν ένα νέο μήνυμα συμπαράστασης στη μητέρα της Καρολάιν, που καλείται να αφήσει πίσω τον πόνο της απώλειας και να αφοσιωθεί στην εγγονή της.

H συνάντηση της μητέρας του συζυγοκτόνου με τη μητέρα της Καρολάιν

Νωρίτερα, η μητέρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, συνοδευόμενη από τον αδερφό του, συναντήθηκε με τη μητέρα της Καρολάιν, στην οποία παρέδωσε τη μικρή Λυδία για να την πάρει μαζί της στο νησί των Σποράδων, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Λίγα λεπτά μετά τις 09.00 το πρωί, η μητέρα του 33χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου βγήκε από την πλαϊνή είσοδο του σπιτιού με τη μικρή Λυδία στην αγκαλιά της. Μητέρα και γιος κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο χωρίς να κάνουν καμία δήλωση.

Το μόνο που είπαν ήταν «ευχαριστούμε πολύ» όταν οι δημοσιογράφοι τους ευχήθηκαν καλή δύναμη.

Σε σακίδιο πλάτης μεταφέρουν τα πράγματα του μωρού ενώ κρατούν σφιχτά στην αγκαλιά τη μικρή λίγο πριν την αποχωριστούν.

Έκλαιγαν συνεχώς οι δύο γιαγιάδες

Η συνάντηση των δύο πλευρών ορίστηκε σε άλλο σημείο από αυτό του σπιτιού, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες.

«Προστέθηκαν κάποια ψήγματα χαράς στην απέραντη θλίψη της. Στα μάτια αυτού του παιδιού θα βλέπει την Καρολάιν και της μοιάζει και καταπληκτικά, όπως μου είπε», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το κλίμα ανάμεσα στις δυο γιαγιάδες ήταν φιλικό και η συγκίνησή τους ήταν έντονη. Οι δύο γυναίκες έμειναν μαζί για λίγη ώρα με τη μητέρα του συζυγοκτόνου να εξηγεί πρακτικά και ιατρικά θέματα για το παιδί.

Από την πλευρά του, ο δολοφόνος μέσω του δικηγόρου του, γνωστοποίησε πως η απόφαση του εισαγγελέα είναι σεβαστή.

«Έγινε σεβαστή η απόφαση από τον εντολέα του, καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλύτερο για το παιδί».

Τις τελευταίες εβδομάδες το ενός έτους παιδί βρισκόταν με την οικογένεια του πιλότου στην Αγία Παρασκευή.