Η United Airlines παρουσίασε και επισήμως την Τρίτη την πολυαναμενόμενη παραγγελία-μαμούθ σε καινούργια αεροπλάνα: Συνολικά 270 αεροσκάφη στενής ατράκτου πρόκειται να παραγγείλει από την Boeing και την Airbus, καθώς ο αμερικανικός αερομεταφορέας χαρτογραφεί την μετά την πανδημία ανάπτυξή του.

Ο σχεδιασμός του στόλου της είναι στο επίκεντρο της προσοχής της United καθώς ως στόχο της θέτει να προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες, ιδιαίτερα εκείνους με υψηλό εισόδημα σε μεγάλους παράκτιους κόμβους όπως το Σαν Φρανσίσκο και το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϋ. Σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει κόμβους όπως το Ντένβερ και το Σικάγο.

Σε ένα ευρείας κλίμακας αναπτυξιακό σχέδιο, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να προσθέσει πιο ευρύχωρες θέσεις και καθίσματα ψυχαγωγίας, μια απόκλιση από την προηγούμενη στρατηγική της.

25.000 προσλήψεις

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσλάβει συνολικά περίπου 25.000 υπαλλήλους για τα νέα αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων πιλότων, αεροσυνοδών και μηχανικών.

Η παραγγελία δείχνει την αισιοδοξία της United για την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών, η οποία μέχρι στιγμής εστιάζεται στις εσωτερικές πτήσεις αναψυχής. Η United δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει να δημοσιεύσει θετικά, προσαρμοσμένα προ φόρων έσοδα τον επόμενο μήνα για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2020.

Η United και άλλες αεροπορικές εταιρείες έλαβαν 54 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή ενίσχυση για τις ανάγκες μισθοδοσίας τους με την υποχρέωση να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας χωρίς να προβούν σε απολύσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος Σκοτ Κίρμπυ δήλωσε ότι η στρατηγική της εταιρείας που διατηρούσε τους πιλότους εκπαιδευμένους πετώντας παρόμοια αεροπλάνα, της επέτρεψε να είναι έτοιμη σήμεραγια την ανάκαμψη της ζήτησης.

Οι μετοχές της Boeing σημείωσαν άνοδο 1% στις διαπραγματεύσεις πριν από την αγορά. Η United σημείωσε πτώση περίπου 0,3%.

Η παραγγελία

Η παραγγελία περιλαμβάνει 200 αεροσκάφη Boeing Max. Από αυτά τα αεροπλάνα, τα 150 είναι το Max 10s, το μεγαλύτερο στην οικογένεια της Boeing, η οποία ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμαστική πτήση τέτοιου μοντέλου νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το Boeing MAX 10

Τα υπόλοιπα 50 αεροσκάφη Boeing είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο του κατασκευαστή, το Max 8.

Η United σχεδιάζει επίσης να αγοράσει 70 Airbus 321neos, ενισχύοντας τον στόλο της με αεροπλάνα μεγάλης εμβέλειας.

Airbus 321neos

Ο αερομεταφορέας έχει τώρα περίπου 500 αεροσκάφη στενού αμαξώματος που φθάνουν από το επόμενο έτος.

Περίπου 200 από τα αεροπλάνα θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη του στόλου των 500 αεροσκαφών της αεροπορικής εταιρείας, ενώ 300 θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα αεροσκάφη όπως τα αεροσκάφη Boeing 757-200, τα οποία θα αποσυρθούν, όπως δήλωσε ο Andrew Nocella, επικεφαλής εμπορικού τμήματος της United.