Τι σου είναι η μοίρα. Την ίδια ημέρα που ο Βασίλης Σπανούλης σόκαρε τον κόσμο του παγκοσμίου μπάσκετ με την ανακοίνωσή του να σταματήσει το μπάσκετ, ένας άλλος κάτοχος του «7», φίλος του, βίωνε μία από τις χειρότερες στιγμές της ζωής του. Σχεδόν ταυτόχρονα. Σαν σε ταινία.

Ο Κώστας Φορτούνης είναι φίλος του Βασίλη Σπανούλη. Για την ακρίβεια, είναι πολλά περισσότερα. Διότι ο Kill Bill αποτελεί πηγή έμπνευσης και παραδειγματισμού για τον 29χρονο μεσοεπιθετικό των πρωταθλητών Ελλάδος. Ακόμη και τώρα, ελάχιστα 24ωρα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο, ο «Φόρτου» δεν ξέχασε να πει ένα μεγάλο «αντίο» και ένα μεγαλύτερο «ευχαριστώ» στον Σπανούλη. Οχι μόνο για όσα προσέφερε στο μπάσκετ. Αλλά και όσα προσέφερε στον ίδιο.

Με ένα συγκινησιακά φορτισμένο μήνυμα στο Instagram, ο Φορτούνης, που επέστρεψε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Δευτέρας και την επόμενη εβδομάδα θα μπει στο χειρουργείο για να διορθώσει το πρόβλημα στον πρόσθιο χιαστό του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο πιο επιδραστικός άνθρωπος στην καριέρα μου. Billy σ’ ευχαριστούμε για όλα. Περήφανος που σε γνώρισα και μπορώ να σε λέω φίλο».

Σαν ένα απίθανο παιχνίδι της μοίρας, λοιπόν, μέσα σε μία ημέρα, ο μπασκετικός και ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός έχασαν τα «7άρια» τους. Με τη διαφορά ότι ο Φορτούνης θα επιστρέψει. Δυνατός και καλύτερος. Όπως και την προηγούμενη φορά.