Παρά το απίστευτο αυτογκόλ που δέχτηκε και παρότι δέχτηκε την ισοφάριση σε 3-3 από το 1-3, η Ισπανία διατήρησε την ψυχραιμία της και πήρε μία σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2020, επικρατώντας 5-3 της Κροατίας!

Η «φούριας ρόχας» συμπεριφέρθηκε σαν πρωταθλήτρια και θύμισε το πρόσφατο ένδοξο παρελθόν της, ξεπερνώντας όλα τα χτυπήματα. Αλλά και τη λυσσαλέα αντίσταση της Κροατίας, η οποία πράγματι πούλησε ακριβά το τομάρι της και άγγιξε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά, αλλά «πάγωσαν» από ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακας τους! Στο 20’ ο Πέδρι γύρισε τη μπάλα στον Ουνάι Σιμόν, αυτός τοποθέτησε επιπόλαια το πόδι του έχασε το κοντρόλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του!

Οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν το σοκ των αντιπάλων τους και έψαξαν το δεύτερο γκολ, αλλά το πλασέ του Βλάσιτς στο τετ-α-τετ πέρασε άουτ στο 25’.

Όμως, σύντομα οι Ίβηρες ανέκτησαν την αυτοκυριαρχία τους και ισοφάρισαν στο 38’. Ο Αθπλικουέτα δοκίμασε το πόδι του απο μακριά, ο Λιβάκοβιτς έδιωξε με δυσκολία και ο Σαράμπια πήρε τη μπάλα στην επαναφορά κάνοντας το 1-1 για την ομάδα του!

H Ισπανία συνέχισε το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσε το πρώτο και στο 57’ πήρε τα ηνία. Ο Τόρες σέντραρε από αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι ο Αθπιλικουέτα με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, διαμόρφωσε το 1-2 με κεφαλιά.

Η ισπανική νίκη φάνηκε να κλειδώνει στο 78’, όταν ο Πάου Τόρες εκτέλεσε ένα φάουλ από την άμυνα και σημάδεψε τον Φεράν Τόρες, ο οποίος πέρασε τον «φρουρό» και στο τετ-α-τετ διαμόρφωσε το 1-3.

Όμως, η Κροατία αντέδρασε… Στο 85’ ο Μόντριτς μπήκε από δεξιά στην περιοχή και πάσαρε στον Όρσιτς, ο οποίος με τη δεύτερη «νίκησε» τον Σιμόν και μείωσε. Η αντίδραση ολοκληρώθηκε στο 92’, όταν ο Όρσιτς σέντραρε από αριστερά και ο Πάσαλιτς που είχε προωθηθεί, ισοφάρισε με κεφαλιά!

Η Κροατία μπήκε φουριόζα στην παράταση, έχασε ευκαιρίες με τους Κράμαριτς και Πάσαλιτς, αλλά ήταν ο Μοράτα στο 100’ που σημείωσε το 3-4 με δυνατό βολέ. Τρία λεπτά αργότερα, η Ισπανία εδραίωσε το προβάδισμα της, όταν ο Όλμο έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Ογιαρθάμπαλ στο τετ-α-τετ πλάσαρε εύστοχα για το 3-5.