Στο Mega Star ήταν σήμερα καλεσμένος ο Θοδωρής Μαραντίνης. O frontman των Onirama μίλησε για τη συνεργασία με τους Locomondo και την Χάρις Αλεξίου, θυμήθηκε πως ξεκίνησε το συγκρότημα και τόνισε ότι έχουν δύο μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

«Με τους Locomondo έχουμε πολύ καλή επαφή, έχουμε συνεργαστεί σε φεστιβάλ, έχουμε παίξει μαζί. Με το Μάρκο Κούμαρη μιλάμε αρκετά συχνά για πράγματα καλλιτεχνικά. Κάποια στιγμή που αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι παρέα, σκέφτηκε ο Μάρκος το τραγούδι αυτό. Μπήκαμε στο studio και μας ήρθε αυτή η ιδέα της ενορχήστρωσης, το προτείναμε στο Μάρκο και του άρεσε πολύ. Και ευτυχώς βρήκαμε τον τρόπο μέσα στις ειδικές αυτές συνθήκες και το υλοποιήσαμε», ανέφερε ο αγαπημένος τραγουδιστής για τη νέα εκτέλεση στο τραγούδι «Καλοκαίρι» που κυκλοφόρησαν οι Onirama σε συνεργασία με τους Locomondo.

Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν έχει υπάρξει λόγος για να σκεφτεί να κάνει σόλο καριέρα.

«Περνάνε πάντα σκέψεις. Αλλά επειδή μου δίνεται πολύ απλόχερα από τους υπόλοιπους ο χώρος να εκφραστώ και καλλιτεχνικά και ανθρώπινα, δεν είχα την ανάγκη να φύγω από το γκρουπ για να εκφραστώ με άλλο τρόπο. Επίσης έχουμε βρει μια ισορροπία μέσα στην μπάντα. Ο καθένας μας αισθάνεται πολύ όμορφα για το ρόλο που έχει και για την μεταξύ μας συνεννόηση», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το πώς ξεκίνησαν οι Onirama ανέφερε: «Με τον Διονύση που δεν είναι τώρα στη μπάντα ήμασταν μαζί φαντάροι. Από εκεί ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική στο στρατό για να πάρουμε καμιά άδεια και να λουφάρουμε λίγο. Τελειώνοντας το στρατιωτικό μας μάς έγινε μια πρόταση από μουσική σκηνή στη Θεσσαλονίκη, με την οποία συνεργαζόμουν πριν το στρατιωτικό μου. Μιλώντας με το Διονύση βρήκαμε και τους άλλους μουσικούς, το Γιώργο και το Δημήτρη, δηλαδή τον ντράμερ και τον κιθαρίστα μας.

Ξεκινήσαμε να παίζουμε με αυτό το σχήμα, μετά ήρθε και ο Χρήστος, και τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Δεν ήταν ποτέ δουλειά για εμάς, είχαμε όλοι τις πρωινές μας δουλειές, και το κάναμε για να εκτονωθούμε και να περάσουμε ωραία. Όλο αυτό άρχισε να δένει, να δημιουργεί έναν πυρήνα κοινού και μια δική μας καλλιτεχνική αισθητική, που μοιραία πήγε μετά στο επόμενο βήμα».

Σε ερώτηση για την συνεργασία των Onirama με την Χάρις Αλεξίου, την χαρακτήρισε «σταθμό» και τόνισε: «Ήταν ένα προσωπικό μου όνειρο και όραμα. Είναι από τις αγαπημένες μου τραγουδίστριες. Με αφορμή τον δίσκο που θα είναι επετειακός, μόνο με ντουέτα. Μιλάμε για 20-25 τραγούδια. Πήρα τηλέφωνο την Χαρούλα, της λέω την ιδέα, το τραγούδι, μου λέει “μέσα είμαι, είμαι δίπλα σας ό,τι χρειαστείτε”».

Τέλος, σημείωσε για τις  προσεχείς εμφανίσεις τους: «Κλείνουμε συναυλίες, θα έχουμε μια μεγάλη 5 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη που θα παρουσιάσουμε και τον δίσκο, στη Θεσσαλονίκη».