Τραγούδησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την «Τόσκα» του Πουτσίνι, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, τo 2007. Επέστρεψε πέρυσι ως «Μαντάμα Μπατερφλάι», του ίδιου συνθέτη.

Η διάσημη λετονή υψίφωνος Κριστίνε Οπολάις τον ερχόμενο Ιούλιο θα ερμήνευε πάλι την «Τόσκα», πάλι με την Εθνική Λυρική Σκηνή, αυτή τη φορά στο Ηρώδειο, η παράσταση όμως μετατέθηκε για την επόμενη περίοδο. Αυτό δεν εμπόδισε την καλλιτέχνιδα να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο για δουλειά και για ξεκούραση.

«Eχω εξάλλου μέσα μου αίμα Ελληνικό», λέει η ίδια αναφερόμενη στον έλληνα παππού της (τον πατέρα της μητέρας της) και μιλώντας με ενθουσιασμό και αγάπη για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της. Αυτή η αγάπη τη σπρώχνει, ως φαίνεται, να μας επισκέπτεται ξανά και ξανά.

Απόδειξή της ήταν και το ρεσιτάλ που έδωσε στη Λευκωσία της Κύπρου, με τον μουσικό και καλλιτεχνικό διευθυντή της Φιλαρμονικής Αθηνών, Γιάννη Χατζηλοΐζου, να τη συνοδεύει στο πιάνο. Ακολούθως, στο πέρασμά της, σε ένα ακόμα πέρασμά της από την Αθήνα, τιμήθηκε από την Κυπριακή Ακαδημία της Μουσικής με honorary doctorate.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Κοσμάς Βίδος συνομιλεί μαζί της για την ελληνική εμπειρία της αλλά και για τη διεθνή καριέρα της, σε μια αποκλειστική συνέντευξη με πολλή μουσική και συναίσθημα.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»