Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε μια πολύ μεγάλη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως παρά τους τραυματισμούς που πέρασε παραμένει ο κορυφαίος αθλητής των κρίκων στον κόσμο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε πως έδωσε την ψυχή του για να πάρει την πρόκριση, ενώ επισήμανε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας:

Για την πρόκριση στο Τόκιο: «Ευχαριστώ πρώτα από όλα την ομάδα που είχα μαζί μου, τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Είμαστε μια ομάδα που δουλεύουμε για αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν Γολγοθάς αρκετών χρόνων. Το 2009 πήρα το πρώτο μου μετάλλιο στο Κατάρ, τώρα τελειώνει αυτός ο Γολγοθάς με μια πανηγυρική πρόκριση. Κατέθεσα την ψυχή μου για να έρθει».

Για το αν ήταν πιο δύσκολη η πρόκριση ή ένα μετάλλιο στο Τόκιο: «Αυτή η πρόκριση ήταν πιο δύσκολη. Το σκορ που χρειαζόμουν είναι από μόνο του χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο, πιθανότατα. Κατάφερα να πάρω ακόμα παραπάνω. Η πίεση που υπήρχε ήταν στα όρια. Δεν ήταν για καρδιακούς».

Για το ότι δεν φάνηκε η πίεση: «Το μόνο λάθος που παρατήρησα στον προκριματικό ήταν ότι είχα ανεβασμένους παλμούς. Είχα στόχο να κατεβάσω τους παλμούς μου στον τελικό για να έχω καλύτερο αποτέλεσμα. Για αυτό φαινόμουν ήρεμος».

Για το μυστικό του να διατηρεί αυτή την ψυχραιμία: «Δεν υπάρχει μυστικό. Σε ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου να προσπαθείς να το κάνεις καλά, να το πιστεύεις, να το θέλεις. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν μια τέτοια απόδειξη. Ρισκάραμε με το χειρουργείο, το ξέραμε ότι θα δυσκολέψει η πρόκριση. Πιστέψαμε πολύ και το καταφέραμε, έστω και το παρά πέντε».

Για το πού αφιερώνει την πρόκριση: «Στην οικογένειά μου, στον εαυτό μου για όλη την προσπάθεια που πέρασε».

Για το ότι ο προπονητής του, Δημήτρης Ράπτης είπε ότι δεν υπάρχει ισάξιος αντίπαλός του: «Μετά από αυτή την πρόκριση νιώθω πιο ελαφρύς ψυχολογικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπω στο αεροπλάνο. Τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους».

Για το κίνητρό του να κάνει όλη αυτή την υπερπροσπάθεια για να πάρει την πρόκριση: «Ένας αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό αυτό κάνει. Προσπερνάει όλα τα εμπόδια»

Για το αν θα συνεχίσει: «Ναι, θα συνεχίσω και μετά το Τόκιο»

Για το ότι τον συνεχάρησαν όλοι οι αντίπαλοί του: «Κανείς δεν ήθελε να βρεθεί στη θέση μου. Όλοι καταλαβαίνουν πόσο άδικο θα ήταν να μην πάρω την πρόκριση, μετά τις εμφανίσεις αυτών των χρόνων. Υπάρχει πάνω από όλα αμοιβαίος σεβασμός».