Στο δεύτερο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους, ο Ολυμπιακός με γκολ του Βασίλη Σουρλή στο 81’, επικράτησε της Κράσνονταρ με 1-0.

Το παιχνίδι, μάλιστα, ολοκληρώθηκε στο 83’ λόγω καταρρακτώδους βροχής. Ο διαιτητής, σε συνεννόηση με τους πάγκους των δύο ομάδων, σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης επτά λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’.

Οι Ερυθρόλευκοι στο σημερινό παιχνίδι έπαιξαν κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα γκολ. Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές 11άδες σε κάθε ημίχρονο, ενώ στο 75’ έριξε στον αγώνα και τον Κουντέ. Ο

Καμερουνέζος μέσος πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα και μάλιστα είχε συμμετοχή στο γκολ, καθώς έκλεψε την μπάλα στην αρχή της φάσης.

Οι Πειραιώτες πήραν καλό βαθμό στο δεύτερο φιλικό τους και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι που ακολουθεί την Τρίτη (29/6, 19:00) με την Σάλτσμπουργκ.

Ετσι παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Μάρκοβιτς, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Στην τριάδα των χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης, Εμβιλά και Καμαρά, με τους Μασούρα και Βαλμπουενά στα άκρα και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη, ο τεχνικός της Κράσνονταρ ξεκίνησε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Αγκάτσεφ, Ραμίρες, Σορόκιν, Κάιο, Στότσκι, Τσεμίκοφ, Γκαζίνσκι, Σπέρτσιαν, Καμπελά, Σουλείμάνοφ, Ίλιν.

Καλός ρυθμός, ευκαιρίες με τον Χασάν

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και το ματς απέκτησε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με την μπάλα να είναι συνεχώς πάνω-κάτω.

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση άνηκε στην Κράσνονταρ και στον Σουλεϊμάνοφ. Ο επιθετικός της ρώσικης ομάδας δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε, αλλά ο Τζολάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Οι Ερυθρόλευκοι προσπαθήσουν να διασπάσουν την άμυνα της Κράσνονταρ, κυρίως από τα άκρα, με τον Λαλά να ανεβαίνει συνεχώς από τη δεξιά πλευρά. Στο 8’ ο Γάλλος μπακ συνεργάστηκε ωραία με τον Βαλμπουενά, έκανε με τη μία τη σέντρα, αλλά οι Ρώσοι απομάκρυναν σε κόρνερ.

Στο 13’ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στην αναμέτρηση με τον Χασάν. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Αιγύπτιος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα, οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν και πάλι με τον Αφρικανό.

Όπως και στην πρώτη περίπτωση, ο Βαλμπουενά βρήκε χώρο στην αριστερή πλευρά, έκανε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Κράσνονταρ, ο Αχμέντ Χασάν νίκησε στον αέρα τους αντιπάλους του, αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 23’ η Κράσνονταρ απάντησε με τον Σπέτσιαν. Ο άσος της ρώσικης ομάδας πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο 36’ ο Βαλμπουενά βρέθηκε απέναντι από τον Αγκάτσεφ, αλλά την τελευταία στιγμή ο Ραμίρες του έκλεψε την… μπουκιά από το στόμα και ο Γάλλος έχασε την ευκαιρία να απειλήσει τον τερματοφύλακα της ρώσικης ομάδας.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν για την Κράσνονταρ, με τον Τζολάκη όμως να λέει «όχι» στον Ιλιν. Ο Ρώσος επιθετικός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε με το αριστερό πόδι και κράτησε το μηδέν.

Ετσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 0-0.

Αλλαγές, εξαιρετικός ο Κρίστινσον

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε και τους 11 που ξεκίνησαν την αναμέτρηση, ενώ γύρισε το σύστημα σε 4-4-2. Συγκεκριμένα, στο δεύτερο μέρος μπήκαν στο παιχνίδι οι Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ, Αποστολόπουλος, Σουρλής, Πέπε, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Τικίνιο και Ελ Αραμπί.

Οι Ρώσοι μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη και στο πρώτο πεντάλεπτο απείλησαν τρεις φορές, με τον Κρίστινσον να φωνάζει «παρών» στο σουτ του Ιλιν στο 47’, αλλά και στο σουτ του Καμπελά στο 50’, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα η κεφαλιά του Τσερνίκοφ έφυγε άουτ.

Μετά το πρώτο 10άλεπτο ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι, με τον Ραντζέλοβιτς να είναι πολύ κινητικός και να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην άμυνα της Κράσνονταρ.

Στο 56’ ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ελίχθηκε ωραία από την αριστερή πλευρά, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο τερματοφύλακας της ρώσικης ομάδας μπλόκαρε.

Στο 73’ ο Ραντζέλοβιτς έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Αγκάτσεφ του είπε «όχι». Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο Ελ Αραμπί έστρωσε στον Σέρβο, αυτός μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά, αλλά ο πορτιέρο της Κράσνονταρ απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βρουσάι σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της ρώσικης ομάδας ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε την προσπάθεια του 22χρονου.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις ακόμα αλλαγές, με τους Κουντέ, Τσούμιτς και Καλογερόπουλος να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του Καμερουνέζου μέσου με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Το γκολ του Σουρλή

Ο,τι δεν κατάφερε ο Ραντζέλοβιτς στο 73’, το έκανε το Σουρλής στο 81’. Ο Κουντέ έκλεψε την μπάλα, ο Ελ Αραμπί βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, «έσπασε» στον νεαρό μέσο και αυτός σαν σε… προπόνηση την έστειλε στα δίχτυα της ρώσικης ομάδας για το 1-0.

Στο 83’ ο διαιτητής, λόγω καταρρακτώδους βροχής, αποφάσισε την ολοκλήρωση του αγώνα, έχοντας πάρει νωρίτερα τη συγκατάθεση των πάγκων των δύο ομάδων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α’ ΜΕΡΟΣ: Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Βαλμπουενά, Χασάν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ ΜΕΡΟΣ: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ (75’ Καλογερόπουλος), Αποστολόπουλος, Σουρλής, Πέπε, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι (75’ Τσούμιτς), Τικίνιο (75’ Κουντέ), Ελ Αραμπί.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Αγκάτσεφ, Ραμίρες (46’ Τσερνόφ), Σορόκιν, Κάιο, Στότσκι, Τσεμίκοφ (70’ Ιόνοφ), Γκαζίνσκι, Σπέρτσιαν, Καμπελά, Σουλεϊμάνοφ, Ιλίν (70’ Βιλένα).