Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ολλανδίας, Φρανκ ντε Μπουρ, δήλωσε ότι με μία θέση στα ημιτελικά του Euro 2020 το έργο της ομάδας του θα κρινόταν επιτυχημένο, αλλά ο μεγάλος στόχος δεν είναι αυτός.

«Αν φθάσουμε στους τέσσερις, τότε νομίζω ότι θα έχουμε κάνει καλή δουλειά. Αλλά ο στόχος είναι να κερδίσουμε στον τελικό, τότε θα έχουμε απόλυτη επιτυχία» δήλωσε ο Ντε Μπουρ στη συνέντευξη Τύπου, παραμονή του νοκ-άουτ αγώνα με την Τσεχία (22:00) στην Ουγγαρία, για τη φάση των «16».

«Υπάρχουν πολλές ομάδες που πιστεύουν το ίδιο πράγμα και που έχουν πολλή ποιότητα. Δε γίνεσαι εύκολα πρωταθλητής, υπάρχουν πολλά που χρειάζονται για να φθάσεις εκεί, αλλά έχουμε τις ικανότητες να το κάνουμε. Αλλά για να το επιτύχουμε αυτό όλα πρέπει να είναι σωστά» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον αγώνα που ακολουθεί, ο ντε Μπουρ παραδέχτηκε ότι περιμένει μεγάλη πίεση από τους Τσέχους:

«Είναι συμπαγείς, ξέρουν τι θέλουν. Τους αρέσει να πιέζουν τον αντίπαλο από νωρίς, συσσωρεύοντας την πίεση. Θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, που παραδοσιακά πάντα είχαμε δύσκολο έργο απέναντί του. Πρέπει να πιάσουμε σπουδαία απόδοση για να τους νικήσουμε».

Ο νικητής του αποψινού αγώνα θα συναντήσει τη Δανία στα προημιτελικά της διοργάνωσης.