Τον απόλυτο εφιάλτη βίωνε επί σειρά ετών νεαρή κοπέλα στο Αγρίνιο στα χέρια του «σατανικού» ιερέα, ο οποίος συνελήφθη και πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα με τις κατηγορίες του βιασμού και κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

Η ενήλικη πλέον γυναίκα περιγράφει στο Ladylike πώς από τα 12 έως και τα 14 της παρενοχλήθηκε 24 (!) φορές σεξουαλικά από τον ιερέα – πνευματικό και θείο της μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού του.

Ασελγούσε πάνω της με πρόφαση την εξομολόγηση

«Η δική μου σεξουαλική παρενόχληση ξεκινάει όταν αυτός ο άνθρωπος, ο ιερέας, ο οικογενειάρχης, ο οποίος είναι και συγγενής μου, θείος μου, ήρθε πολύ κοντά με την οικογένειά μου και κυρίως με τη μητέρα μου. Την πέτυχε σε μία ευάλωτη προσωπική φάση κι εκείνη γαντζώθηκε από πάνω του. Εγώ είχα τελειώσει μόλις το δημοτικό. Ήμουν 12 ετών.

Πηγαίναμε στο σπίτι τους σχεδόν καθημερινά. Ο παπάς παραμύθιαζε τη μαμά μου με θρησκευτικά και διάφορα μεταφυσικά. Της έλεγε ότι μας είχαν κάνει μάγια και πως μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει. Πράγματα που ένας λογικός άνθρωπος τα ακούει και γελά, για εμάς ήταν η ζωή μας. Η μάνα μου κοκκάλωνε από φόβο, την χειραγωγούσε στο 100%. Έκρινε λοιπόν πως αυτός ο παπάς πρέπει να με καθοδηγήσει στον βίο μου. Κάπως έτσι έγινε ο πνευματικός μου πατέρας. Άρχισε να με εξομολογεί. Πολύ αργότερα έμαθα ότι δεν είχε καν την άδεια για κάτι τέτοιο.»

Ο ιερέας – «τέρας» δεν εξομολογούσε το κορίτσι στην εκκλησία, αλλά στο δωμάτιό του στο σπίτι του. Την κάθιζε στο κρεβάτι και της χάιδευε τα μπούτια, τα χέρια… Παράλληλα, ζητούσε να του πει τι αμαρτίες έχει κάνει.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Με ρωτούσε με το πιο γλυκό ύφος πράγματα που δεν μπορούσα καν να διανοηθώ ότι μπορώ να τα κάνω. “Πες μου, έχεις σεξουαλικές ορμές;”,”Βάζεις πράγματα στο μ@@@ί σου; Βάζεις στυλό, βάζεις μολύβια, βάζεις φρούτα;”

Το σοκ ήταν μεγάλο. Ακόμα και τώρα που τα λέω, δεν χωράει το μυαλό μου ότι μου έχουν πει τέτοια πράγματα και μάλιστα όταν ήμουν παιδί. Του απαντούσα όχι, δεν κάνω κάτι τέτοιο, αλλά επέμενε. “Ξέρω ότι το κάνεις, ξέρω ότι σου αρέσει”. Κάθε φορά γινόταν κάτι διαφορετικό. Μια φορά με ανάγκασε να βγάλω την μπλούζα μου για να δει το μπούστο μου με το επιχείρημα ότι μου έχουν κάνει μάγια και πρέπει να πιάσει το σώμα μου για να τα λύσει.

Άλλες φορές με έπαιρνε με το καλό. “Έλα να παίξουμε ένα παιχνίδι, έλα να σε κάνω κρακ” μου έλεγε. Ερχόταν λοιπόν από πίσω μου, μου έπιανε το στήθος και έτριβε το πέος του στα οπίσθιά μου. Για όσα μου έλεγε και μου έκανε, ένιωθα μια τεράστια ντροπή.

Με “εξομολογούσε” σίγουρα μια φορά τον μήνα. Κάθε μήνα από τα 12 μέχρι τα 14 μου χρόνια, ώσπου άρχισα να προφασίζομαι δικαιολογίες για να μην με παίρνει η μάνα μου μαζί της στο σπίτι του. Πλέον ένιωθα την απειλή και το κακό που μου έκανε. Αλλά στη μάνα μου όχι, δεν μου έβγαινε να μιλήσω.

Στο τέλος της εξομολόγησης αυτός που εξομολογείται ενδέχεται να γονατίσει ώστε να διαβάσει ο πνευματικός την ευχή. Και λέω ενδέχεται γιατί δεν είναι υποχρεωτικό. Στη δική μου περίπτωση ήταν ο μόνος τρόπος. Οπωσδήποτε έπρεπε να γονατίσω. Ερχόταν πολύ κοντά και ακουμπούσε το όργανό του στο κεφάλι μου.

«Δεν ξεπερνιέται – Δεν άφηνα άνθρωπο να με πλησιάζει»

Η καταγγέλλουσα αναφέρει πως η χρόνια αυτή παρενόχληση την επηρέασε στη μετέπειτα ζωή της.

«Δεν ξεπερνιέται. Με επηρέασε και στη σεξουαλική μου ζωή. Άργησα πολύ να κάνω σχέση, να αφεθώ. Ευτυχώς βρήκα έναν σύντροφο που εμπιστεύτηκα από την αρχή, που με κατάλαβε».

Και προσθέτει: «Ο παπάς αυτός μέσα σε όλα όσα έλεγε, με έβαζε να ορκιστώ πως δεν θ’ αφήσω ποτέ κάποιον άλλο άντρα να με αγγίξει. Ότι ποτέ δεν θα τον προδώσω. Με στοίχειωσε».

Το θύμα αναφέρει επίσης ότι δεν άφηνε άνθρωπο να την πλησιάζει και πως είχε προβληματιστεί για τη σεξουαλική της ταυτότητά της, αλλά τελικά απευθύνθηκε σε ψυχολόγο.

«Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ, αλλά επιλέγω να προχωρήσω, δεν θέλω να του κάνω τη χάρη και να “βουλιάξω”.»

Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες – Ο ιερέας που «κουκούλωσε» την ιστορία

Η νεαρή κοπέλα αναφέρει επίσης ότι γνωρίζει πως αυτός ο παπάς έχει κάνει κακό και σε άλλα ανήλικα κορίτσια που πλέον έχουν ενηλικιωθεί. Καλεί τις γυναίκες αυτές να μιλήσουν δημόσια για τον άνθρωπο αυτό.

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψή της ότι είχε μιλήσει σε έναν ανώτερό του, ο οποίος αρχικά ισχυρίστηκε ότι έπεσε από τα σύννεφα και μετά άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις λέγοντάς μου ότι κι άλλοι έχουν κατηγορήσει τον συγκεκριμένο ιερέα για αξιόποινες πράξεις.

Στη συνέχεια, κουκούλωσε το θέμα, ενώ αποθάρρυνε τη νεαρή από τα να μιλήσει στα κανάλια.

Θύμα και η μητέρα της; – «Είναι αρρωστημένη σχέση»

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η μητέρα του θύματος είχε πέσει ολότελα στα «δίχτυα» του παπά, ο οποίος την τρόμαζε ότι είχε δήθεν πάθει μάγια.

Η γυναίκα τον εμπιστευόταν με κλειστά μάτια, γι’ αυτό και το θύμα άργησε να της παραπονεθεί για αυτόν.

«Έτσι κι αλλιώς ήταν εκεί, έβλεπε πώς έβγαινα κάθε φορά από το δωμάτιο», σχολιάζει.

Παρά το γεγονός ότι ο άνδρας αυτός οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, η μητέρα της εξακολουθεί να πιστεύει τυφλά σε αυτόν. «Τον έχει για Θεό της. Του έχει τυφλή υπακοή. Είναι αρρωστημένη σχέση. Έκανε πέρα τους πάντες για χάρη του».

Η καταγγέλλουσα, πάντως, δεν δηλώνει οργή αλλά οίκτο προς το πρόσωπο της μητέρας της και πιστεύει ότι έχει καταλάβει τι συμβαίνει.