Ερωτηματικά εξακολουθεί να υπάρχουν σχετικά με την υπόθεση θανάτου του επιχειρηματία Σταύρου Δογιάκη. Ο 53χρονος επιχειρηματίας, βρέθηκε νεκρός, έξω από το αυτοκίνητό του, στην Αγία Παρασκευή. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία, όπως προέκυψε από τα δύο σημειώματα που άφησε και τον τρόπο που επέλεξε να γράψει το φινάλε της ζωής του με δυο σφαίρες.

Κάτι που ωστόσο αμφισβητεί η καθηγήτρια εγκληματολογίας Νατάσσα Τσουκαλά, η οποία με ανάρτησή της στο Facebook, εξηγεί γιατί πιστεύει ότι ο θάνατος του Δογιάκη δεν ήταν αυτοκτονία.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Βαρέθηκα να διαβάζω άλλα αντ’ άλλων στα ΜΜΕ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της ταβέρνας στη Κάντζα. Οι ταπεινές μου επιστημονικές μου γνώσεις με οδηγούν στα εξής:
1. Όποιος είναι εξοικειωμένος με όπλα, δεν αυτοκτονεί ποτέ πυροβολώντας στο κεφάλι επειδή πιθανολογεί εύλογα ότι θα αστοχήσει εξαιτίας της εκπυρσοκρότησης του όπλου. Ασφαλέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι να στρέψει το όπλο στο στόμα.
2. Οι πιθανότητες να σημαδέψει κάποιος το κεφάλι του με ευστοχία όταν έχει ήδη τραυματιστεί βαριά στην καρδιά είναι επιεικώς ανύπαρκτες.
3. Σφαίρα στο κεφάλι λέγεται χαριστική βολή. Η χαριστική βολή είναι χαρακτηριστικό modus operandi όλων των ανά τον κόσμο μαφιών».

Δείτε την ανάρτηση: