Μετά το σοκ της δολοφονίας στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και της απώλειας της μητέρας του, η 11 μηνών Λυδία χρειάζεται ένα πλέγμα ασφάλειας και προστασίας. Σε αυτό συγκλίνουν οι ειδικοί που επιμένουν ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι το καλύτερο για το μέλλον αυτού του παιδιού.

Από τη μια πλευρά η οικογένεια της Κάρολαιν ζητά αποκλειστική επιμέλεια και από την άλλη οι γονείς του συζυγοκτόνου ζητούν από κοινού ανατροφή.

«Εντυπωσιασμοί και εγώ κέρδισα τη δίκη δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο το συμφέρον του παιδιού αυτό θα κρίνει ο εισαγγελέας», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.

Την ίδια ώρα, παιδοψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί εξηγούν πως ειδικά στα πρώτα δύο χρόνια το παιδί έχει ανάγκη από ένα πλέγμα ασφαλείας.

«Θέλει όσο το δυνατόν λιγότερες περισπάσεις, λιγότερες μετακινήσεις κι εκτιμώ ότι το παιδί πρέπει να αισθανθεί την ασφάλεια δίπλα του» υπογράμμισε ο κοινωνικός λειτουργός Σταμάτης Πίττας.

Τι «θυμάται» η μικρή Λυδία

Από τις πρώτες ημέρες ζωής της, η μικρή Λυδία μπήκε σε μεγάλες δοκιμασίες και βγήκε νικήτρια. Ήταν νεογνό όταν χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας.

Κομμάτια της δικογραφίας ωστόσο, αποκαλύπτουν και ένα περιβάλλον βιαιότητας και αγριότητας στο οποίο μεγάλωνε τους πρώτους μήνες ζωής του.

«Δεν είναι μόνο η δολοφονία αλλά και το διάστημα που προηγήθηκε. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και μια σπασμένη πόρτα» συμπλήρωσε η παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου.

Η Λυδία στους 11 μήνες ζωής έμελλε να γίνει αυτόπτης μάρτυρας της άγριας δολοφονίας της μητέρας του και μάλιστα από τα χέρια του πατέρα της.

«Η Λυδία δεν θυμάται γιατί οι μνήμες αρχίζουν από τα 5. Όμως εγγράφονται οι εμπειρίες οι αρνητικές. Αυτά λοιπόν σαν εμπειρίες έχουν δημιουργήσει μια καταγραφή μη ικανοποίησης των αναγκών του όπως της χρειάζεται» πρόσθεσε η Αλεξάνδρα Καππάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αντιπρότεινε η μικρή Λυδία να περνά το διάστημα από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο στην Αγία Παρασκευή και τους υπόλοιπους μήνες στην Αλόννησο.

«Το παιδί μέχρι τα δύο έτη πρέπει να έχει ένα πρόσωπο αναφοράς. Δεν μπορεί να μοιράζεται γιατί τελικά το παιδί αποσυντονίζεται και δεν συνδέεται και αναπτύσσει ανασφαλή μητρικό δεσμό».

Η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα.