Αντιφατικά μηνύματα χρεώνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ και επικαλείται προς αυτή την κατεύθυνση από τη μια μεριά την απόφαση της κυβέρνησης να άρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και από την άλλη τους κινδύνους από τους μεταλλάξεις στους οποίους αναφέρθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Τα αντιφατικά μηνύματα του κ. Μητσοτάκη είναι καταστροφικά και για την δημόσια Υγεία και για την πορεία του τουρισμού», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει ανέμελα και χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο να επαναλαμβάνει τα ίδια περσινά λάθη.

»Από τη μία προειδοποιεί για τη μετάλλαξη «δέλτα» και τους υπαρκτούς κινδύνους για όσους δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν και συγκαλεί έκτακτες συσκέψεις δήθεν ετοιμότητας, και από την άλλη καλεί πολίτες τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες και τους τουρίστες να έρχονται μαζικά ακόμη και από χώρες με τεράστια εξάπλωση της νέας μετάλλαξης.

»Τα αντιφατικά μηνύματα του κ. Μητσοτάκη είναι καταστροφικά και για την δημόσια Υγεία και για την πορεία του τουρισμού».