Την εκτίμηση ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις από τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης για τη χώρα μας θα γίνουν στα τέλη του καλοκαιριού εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τεράστιο αναπτυξιακό όφελος

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για την πορεία της οικονομίας της ΕΕ και των κρατών μελών τόνισε ότι τα πρώτα 4 δισεκατομμύρια ευρώ θα εκταμιευτούν πολύ σύντομα, ενδεχομένως μέχρι τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου.

«Το ελληνικό σχέδιο έχει ήδη εγκριθεί. Εκτιμώ ότι θα έχουμε τις πρώτες εκταμιεύσεις, τα πρώτα 4 δισεκατομμύρια, πολύ σύντομα, ίσως έχουμε εκταμιεύσεις και μέχρι τα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος με τη δυνατότητα της χώρας μας να προωθήσει αυτούς τους πόρους και για το τεράστιο αναπτυξιακό όφελος, κυρίως στη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας που θα έχει το σχέδιο Ελλάδα 2.0».

Θετική εκτίμηση για την οικονομία της ευρωζώνης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι σήμερα το πρωί στις εργασίες της Συνόδου έγινε μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Eurogroup και την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και πως η γενικότερη εκτίμηση είναι θετική για την πορεία της ευρωζώνης και της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στις συζητήσεις αυτές «επαναλάβαμε τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον περασμένο Ιούλιο όταν εγκρίναμε το τεράστιο χρηματοδοτικό πακέτο μέχρι σήμερα που εγκρίνονται τα σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας των κρατών μελών».