Η λύση βρίσκεται στην επιτάχυνση των εμβολιασμών και όχι σε νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις είναι το μήνυμα της κυβέρνησης για να υπάρχει ένα ασφαλές άνοιγμα της δραστηριότητας στην τουριστική οικονομία.

Δεν υπήρξε συναίνεση για πρόσθετους περιορισμούς

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζοντας αναφορές ότι Γερμανία και Γαλλία άσκησαν κριτική στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες τουριστικές χώρες για το γεγονός ότι δέχονται τουρίστες που έχουν κάνει το ρώσικο ή το κινεζικό εμβόλιο, σημείωσε ότι έγινε ευρύτερη συζήτηση για την πανδημία και τη νέα μετάλλαξη Δέλτα και ότι δεν υπήρξε συναίνεση για πρόσθετους περιορισμούς στις μετακινήσεις, αλλά για την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

Η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι συνεπής στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κοροναϊό.

«Στη φάση που βρισκόμαστε η λύση είναι οι εμβολιασμοί, και όχι πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις», τόνισε η κα Πελώνη μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σκάι 100,3».

Ικανοποιημένη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη, καθώς η συνέχεια και συνέπεια στην αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας παραμένει όρος για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας με τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο, αφού τα ευρωτουρκικά συνδέθηκαν με τη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι οι 27 ηγέτες της ΕΕ χαιρέτισαν την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτή η αποκλιμάκωση θα πρέπει να διατηρηθεί, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Μαρτίου.