Ο σκηνοθέτης που υπέγραψε, μεταξύ άλλων, μία από τις σημαντικότερες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, «Το Νησί», επιστρέφει στο MEGA δέκα χρόνια μετά, με μία νεανική, μεταφυσική περιπέτεια μυστηρίου.

Στη νέα σειρά 13 επεισοδίων «Κομάντα και Δράκοι», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, με τη σκηνοθετική του ματιά αλλά και τη σεναριακή του δεινότητα, πλέκει δημιουργικά ιστορίες του υπαρκτού κόσμου με γεγονότα που διαδραματίζονται σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Ανεξήγητα ζωντανοί εφιάλτες. Τρομακτικά όνειρα που βγαίνουν αληθινά. Μία κατάρα που «ξυπνάει» κάθε 100 χρόνια.

Ο 10χρονος Γιώργος, ένα χαρισματικό παιδί με βαθιές ευαισθησίες, μετακομίζει με την οικογένεια του σε ένα χωριό της Κρήτης. Σύντομα, γίνεται μέλος των «Κομάντο», μιας παρέας ντόπιων παιδιών.

Μαζί αναλαμβάνουν την αποστολή να απελευθερώσουν ένα εξίσου «ιδιαίτερο» αγόρι, τον Ντόντο, από τα δεσμά της περιβόητης συμμορίας των «Δράκων». Την ίδια στιγμή, επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου με στόχο να σταματήσουν τη σκοτεινή δύναμη που σπέρνει τη διχόνοια στο χωριό.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στην Κρήτη, τόπο που διαχρονικά αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον Θοδωρή Παπαδουλάκη. Στη σειρά «Κομάντα και Δράκοι» πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά. Στο πλευρό τους βρίσκεται μία πλειάδα έμπειρων και καταξιωμένων ηθοποιών.

«Κομάντα και Δράκοι»: Μία μεταφυσική ιστορία μυστηρίου, με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι και το επιβλητικό τοπίο του Ακρωτηρίου Χανίων, ξεκινάει το φθινόπωρο, στο νέο πρόγραμμα του MEGA.

Βασίλης Μπισμπίκης: Είναι ευτυχία να παίζω με παιδιά

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω σε αυτό το νησί το οποίο έχω ερωτευτεί. Εμπιστεύομαι πολύ τον Θοδωρή Παπαδουλάκη, το μυαλό του, την φαντασία του. Είναι σαν να γυρίσουμε κάθε επεισόδιο για να είναι ταινία» ανέφερε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον ρόλο του. «Εγώ κάνω έναν αστυνομικό μπαμπά που έχει χάσει την γυναίκα του και προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στην οικογένεια του. Για μένα είναι ευτυχία να συνεργάζομαι με παιδιά, εκείνη τη στιγμή γίνομαι και εγώ παιδί. Ανακαλύπτω ένα άλλο κομμάτι του εαυτού μου πολύ κόντρα σε ότι κάνει τα τελευταία χρόνια».

Μαρίνα Καλογήρου: Εγώ τη σειρά εκπροσωπώ το μεταφυσικό κομμάτι

«Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ περήφανη. Εκτιμώ πολύ τον Θοδωρή από πολύ παλιά» δήλωσε από τη μεριά της η Μαρίνα Καλογήρου.

Η ηθοποιός ανέφερε ακόμα: « Η σειρά έχει ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα. Εγώ είμαι στη λέξη μεταφυσική, εκπροσωπώ αυτό το κομμάτι της σειράς. Αυτό το σήριαλ από το σενάριο και την ατμόσφαιρα που υπάρχει στα γυρίσματα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: