Σημαντικές προκλήσεις θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΕΕ στη μετά –covid εποχή, επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ολύμπιος Παπαδημητρίου μετά την επανεκλογή του στη θέση αυτή για δεύτερη φορά.

Ο νέος πρόεδρος, με αφορμή την επανεκλογή του υπογράμμισε ότι στόχος της νέας διοίκησης του Συνδέσμου είναι «η διασφάλιση επιπλέον πόρων, η ουσιαστική δρομολόγηση και εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων στον τομέα του ελέγχου της ζήτησης και των προμηθειών, η διαχείριση των διαρθρωτικών αλλαγών που έρχονται στο χώρο της υγείας στην μετά-COVID εποχή, η εξασφάλιση της έγκαιρης και ορθολογικής εισόδου νέων καινοτόμων θεραπειών στην αποζημίωση, ο συνεχής αγώνας για την βελτίωση της εικόνας του κλάδου και πολλές άλλες».

Παρουσιάζοντας την συγκρότηση του νέου δ.σ. σε σώμα κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι «Σταθερή μου πεποίθηση αποτελεί πως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές είναι ένας ενωμένος ΣΦΕΕ που θα εργάζεται για τη δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής στο χώρο της υγείας, έτσι ώστε η φαρμακοβιομηχανία να αποτελεί σημαντικό εταίρο της πολιτείας στη χάραξη πολιτικής υγείας».

Το νέο δ.σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk Ελλάς και αναπληρωτής Πρόεδρος ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος VIANEX και Γενικός Διευθυντής VIAN.

Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι κ.κ.

 • Κωνσταντίνος Παναγούλιας υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης (Αντιπρόεδρος VIANEX και Γενικός Διευθυντής VIAN),
 • Ζαχαρίας Ραγκούσης υπεύθυνος Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας και Διαπραγμάτευσης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Pfizer Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας),
 • Μάριος Κοσμίδης υπεύθυνος Φαρμακευτικής Δαπάνης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Win Medica),
 • Σταύρος Θεοδωράκης υπεύθυνος Τιμολόγησης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Chiesi Ελλάδας & Κύπρου),
 • Δημήτρης Αναγνωστάκης υπεύθυνος Επιστημονικών Θεμάτων και Κλινικών Μελετών (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Boehringer Ingelheim Ελλάδας & Κύπρου),
 • Γεώργιος – Φαίδων Καλομοίρης υπεύθυνος Επικοινωνίας (Γενικός Διευθυντής Takeda Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας).

Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος για θέματα Τεκμηρίωσης: Εξελέγη o κ. Νίκος Ραγκούσης (Διευθύνων Σύμβουλος LEO Pharmaceutical Hellas).

Ταμίας: Εξελέγη ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας (Chief Operations Officer & Country Manager του Ομίλου Lavipharm).

Μέλη οι κ.κ.:

 • Πασχάλης Αποστολίδης (Πρόεδρος & ∆ιευθύνων Σύµβουλος AbbVie Φαρµακευτική Ελλάδας & Κύπρου),
 • Νικόλαος Βαρελάς (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Galenica),
 • Roberto Greco (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος GlaxoSmithKline Ελλάδας & Διευθυντής Χωρών Αδριατικής),
 • Μάριος Κάτσικας (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Faran),
 • Lionel Picard (Γενικός Διευθυντής Sanofi Ελλάδας και Κύπρου – Country Lead, Sanofi General Manager, Sanofi Genzyme Gr&Cy),
 • Σπύρος Φιλιώτης (Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Φαρμασέρβ – Λίλλυ).

Την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δεοντολογίας και Διαφάνειας, καθώς και την ευθύνη της επικοινωνίας με τη Γενική Διεύθυνση της EFPIA, θα εξακολουθήσει να έχει ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ, κ. Μιχάλης Χειμώνας.