Διαδικτυακή συνέντευξη, μέσω του Instagram έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που θέλησε να απαντήσει στα ερωτήματα του κόσμου. Ο Γιαννακόπουλος τόνισε πως δεν ασχολείται με τον Παναθηναϊκό, είπε ότι του έκαναν πρόταση για την αγορά της ΚΑΕ δύο Έλληνες εκ των οποίων ο ένας ανήκει στους τρεις πιο πλούσιους, αλλά ήθελαν να είναι και εκείνος μπροστά και γι’ αυτό δεν προχώρησε.

«Ρωτήστε τον Ομπράντοβιτς αν ασχολήθηκε κανείς μαζί του», η απάντησή του για τον Ζοτς. Τι είπε για τον Χεζόνια, τον Μήτογλου, τη θύρα 13, τον ΟΑΚΑ, τον Βοτανικό, τον Σπανούλη και την ταινία «Ταξίδι στ’ αστέρια».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Βγήκα και είπα ότι φεύγω και έφυγα. Το αίμα νερό δεν γίνεται όμως και δεν μπορείς να μην διαβάζεις για την ομάδα που αγαπάς. Η κριτική είναι απόλυτα σεβαστή. Όταν είσαι στα κοινά, θα δεχτείς και κριτική. Όμως τη λάσπη στον ανεμιστήρα ποτέ δεν την έχω αφήσει.

Είπα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ πάλι με τον Παναθηναϊκό. Ούτε το 2012 ήθελα. Μπήκα έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, τα αποτελέσματα είναι αυτά που σε κρίνουν. Άλλοι μπορεί να πουν ότι δεν πήγαμε φάιναλ φορ, άλλοι να πουν για τους τίτλους που πήραμε. Είναι πολλά τα θέματα. Ξεκινάω απ’ το εξής. Δημιουργήθηκαν εντυπώσεις ότι εγώ θα ασχοληθώ ξανά. Όχι από εμένα. Με τιμά ότι αρκετοί θελουν να ασχοληθώ, αλλά δεν έδωσα δικαίωμα.

Έφερα λένε τον Χεζόνια, αλλά εγώ το διάβασα στα μίντια.

Πέρσι όταν έκατσα και μίλησα με τους ανθρωπους της ομάδας είπα κάντε ότι θέλετε με Ευρωλίγκα και με θύρα 13. Σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να στερήσω από χιλιάδες κόσμο την ομάδα επειδή κάποιοι καπηλεύονται το όνομα της θύρας 13.

Έχω όμως έναν όρο. Στο θέμα του Ολυμπιακού και της ΕΟΚ δεν ακουμπάτε. Είναι δικό μου θέμα. Δεν θα επιτρέψω να δω απ το παράθυρο τον Ολυμπιακό στην Α1. Σαν φίλαθλος.

Ξεκίνησε η χρονιά, δεν ειχα ενασχόληση. Σκάει το θέμα εκλογές ΕΟΚ. Έχουμε υπουργό που προσπαθεί με κάθε τρόπο να πετύχει μια παράγκα. Όχι δεν θα το αφήσω. Θα κάνω ότι περνάει απ’ το χέρι μου. Καμία ενέργεια δεν έχουν βλάψει την ομάδα. Αν την είχαν βλάψει δεν θα το έκανα.

Ο Μπερτομέου κλέβει. Στην Ευρωλίγκα βλέπω ότι πλέον με αποδείξεις που θα έρθουν στη δημοσιότητα υπάρχει τύπος που κλέβει απ’ τις τσέπες, έχει τον Παναθηναϊκό στη γωνία, εύλογο και ανθρώπινο εςίναι να πανηγρυσίω όταν ξεμπροστιάζεται ο κλόουν.

Προσπαθώ για το καλύτερο μέλλον για το ΟΑΚΑ και λένε ότι ξανά γυρίζω. Επειδή ασχολούμαι με το ΟΑΚΑ δεν σημαινει ότι θα ασχοληθώ.

Με τον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά. Δεν βγήκα και είπα ότι έφυγα για τη 13. Είχαμε και έχουμε τις διαφορές μας, γιατί βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα. Έφυγα κ δεν γυρίζω για τους λόγους που είχα πει.

Η ομάδα ανήκει στον κόσμο της και όσο υφίσταται όλο αυτό, εγώ δεν γυρίζω στον Παναθηναϊκό. Αν είχαν το σθένος και το θάρρος να ζητήσουν συγνώμη τότε θα γινόταν ένα βήμα».

Για Ομπράντοβιτς

«Έφυγε το 2012 και η ιστορία απέδειξε γιατί έφυγε. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε για ποιον λόγο δεν χτυπήσαμε την πόρτα του. Ρωτήσατε Τριαντόπουλο και μένα σε σχόλια, κάνετε ρητορικές ερωτήσεις. Τον ίδιο τον πήρατε να τον ρωτήσετε αν τον προσέγγισε κάποιος απ’ τον Παναθηναϊκό για να έρθει;

Έχει αποκατασταθεί η σχέση μου με τον Ζοτς. Είναι άριστες οι σχέσεις μας. Σε ανθρώπινο επίπεδο. Σε επαγγελματικό δεν γίνεται γιατί εκείνος παραμένει στο μπάσκετ, εγώ όχι.

Δεν ρωτήσατε τον Ομπράντοβιτς γιατί θέλατε να τα βάλετε με τον Γιαννακόπουλο. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με προπονητή. >Και στεναχωρήθηκα που έφυγε ο Βόβορας. Τον εκτιμώ. Ήρθε ο Κάτας. Δεν το ήξερα, δεν με ενδιέφερε ποιος θα έρθει προπονητής. Υπήρχαν και φήμες ότι υπάρχει ένας επιχειρηματίας με παρέα και είχε κλείσει Ομπράντοβιτς και ότι θέλει να βάλει λεφτά και εγώ δεν τον άφησα. Τόσο βλάκας είμαι; Τμήμα χορηγιών υπάρχει στον Παναθηναϊκό, όλοι ξέρουν ποιος ειναι ο υπεύθυνος. Ξέρουν τους ανθρώπους. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει και να τους πει θέλω να κανω χορηγία.

Άρα όλα αυτα που λέγονται ότι κάποιος ήθελε να βάλει λεφτά και δεν τον άφησε ο Γιαννακόπουλος, όποιος θέλει πάει κ χτυπάει την πόρτα και κάνει ότι χορηγία θέλει. Μακάρι να έρθει κάποιος».

Για παρκάρισμα μετοχών

«Οι μετοχές δεν είναι για πάρκινγκ, αλλά για πώληση. Είχα συζητήσεις με δύο Έλληνες, ο ένας από τους πιο πλούσιους. Αλλά υπήρχαν όροι. Ο ένας ήταν να μείνω μπροστά εγώ. Γιατί μου έλεγαν ότι όταν σε εμένα που έχω κανει όλα αυτά για τον Παναθηναϊκό ήρθαν στο σπίτι σου και έκαναν αυτά, εμείς πώς να μπούμε μπροστά; Με χρειάζονταν σαν ασπίδα. Ο λόγος που έφυγα δεν είναι ότι δεν έχω λεφτά. Όσα γουστάρω μπορώ να βάλω. Αλλά δεν μπορώ, ειναι ασύμβατος ο χαρακτήρας μου.

Όταν έρχονται λοιπόν δύο Έλληνες και μου λένε βγες μπροστά, εγώ δε θέλω. Η ομάδα είναι προς πώληση. 25 εκατομμύρια ευρώ. Να μου δώσουν λεφτά γιατί δε θα έρθει να πάρει κάποιος τον Παναθηναϊκού του Τάφου του Ινδού, αλλά ένα από τα τρία μεγαλύτερα brand names της Ευρώπης. Όποιος τον πάρει τον Παναθηναικό αυτομάτως εχει πάρα πολλά οφέλη. Η ομάδα είναι προς πώληση σε πολύ καλή τιμή. Οι ορκοωτοί λογιστές βγάζει την αξία 75 εκατ. κι εγώ επειδή θέλω να απεμπλακώ έχω μπει σε διαδικασία να το δώσω 25 εκατομμύρια.

Γιατί τέτοιο κόλλημα στο ότι εγώ δεν πουλάω; Εγώ θα τα έβαζα με τους εύπορους Παναθηναϊκούς που έχουν τη δυνατότηα να αγοράσουν και δεν το κάνουν. Το λέω δημοσίως. Πουλάω. Γιατί δεν αγοράζετε; Θα έλεγα έλα εδώ ρε Ρέστη, Βενιάμη, Θεωδορόπουλε. Γιατί δεν αγοράζετε; Τα ονόματα τα λέω ως παραδείγματα».

Για Βασιλακόπουλο

«Δεν θέλω κανένα Βασιλακόπουλο. Με αντισυνταγματικούς τρόπους του απαγόρευσαν να συμμετάσχει στις εκλογές»

Για ταινία

«Βγαίνει ως φόρος τιμής στους ανθρώπους που δημιούργηγσαν αυτον τον μύθο. Πως μια ομάδα από μικρή χώρα ταξίδεψε στα αστέρια. Όποιος δεν θέλει ας μην τη δει»

Για Αλαφούζο

«Την έχω πει τη γνώμη μου πολλές φορές, δεν ειναι τώρα η ώρα»

«Ότι είμαι ντόμπρος το ξέρω, αν είμαι σωστός εσείς το κρίνετε»

«Δεν θέλω να ασχοληθώ με τον Παναθηναϊκό, αλλά αν ποτέ ήθελα θα χρειαζόταν να πει συγνώμη η θύρα 13 ή να μην υπήρχε. Αλλά μη σταθούμε εκεί. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν θέλω. Βεβαίως και την πονάω την ομάδα και σε όλη τη ζωή μου θα την πονάω. Τη βοηθάω την ομάδα, γι’ αυτό προσπαθώ να πάρω το ΟΑΚΑ. Γι αυτό ζήτησα από Αλβέρτη και Διαμαντίδη να ειναι μπροστά. Γι αυτό έβαλα τον Τριαντόπουλο να ασχοληθεί και μου έλειψε από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις».

«Συζητήσεις έχουν γίνει με επενδυτές. Έλληνες αλλά ζήτησαν να παραμείνω σαν ασπίδα. Είμαστε με 15 διαφορετικούς ομίλους εκτός Ελλάδας που συζητάμε για εξαγορά. Γίνονται πολλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα υπάρξουν νέα σε αυτό».

«Να βγει ένας και να πει ήθελα να βάλω τη χορηγία αυτή και δεν με άφησε ο Γιαννακόπουλος. Ένας να βγει»

«Δεν θέλω καθόλου να παραμείνω στην ομάδα. Μακάρι να βρεθεί σύντομα κάποιος σοβαρός άνθρωπος και να την αναλάβει»

«Για τον Βοτανικό θα σας τα πουν στη ΓΣ. Ό,τι είχα να πω τα είπα. Δεν ξέρω τι θα ψήφιζα. Εγώ αυτο που μπορώ να πω είναι ότι αυτό που είχα συμφωνήσει με αυτό που βλέπω να γίνεται, είναι πολύ διαφορετικό, αλλά έχω χάσει τις εξελίξεις τις τελευταίες».

«Μακάρι να έρθει και ο Λάτσης και ο Νιάρχος. Σας είπα ήρθε ένας από τους τρεις πιο πλούσιους Έλληνες, αλλά ζήτησε να είμαι μαζί του κ εγώ δεν θέλω να ανακατευτω».

«Το στριγκάκι ήταν λάθος. Το μετανιώνω».

«Από εμένα δεν θα ακούσετε ξανά τη λέξη Παναθηναϊκός. Είναι η τελευταία φορά που δίνω απαντήσεις»

«Αν θέλει να έρθει και ο Ζέλικο να αγοράσει την ομάδα να έρθει να την αγοράσει. Προκαλώ να έρθει ένας που είπε ότι θέλω να αγοράσω τον Παναθηναϊκό και ο Γιαννακόπουλος είπε όχι»

«Είχαμε δώσε με Αλαφούζο τα χέρια για την ομάδα και ξαφνικά ήρθε και μου είπε ή θα τη δώσω στον Παϊρότζ ή θα την αφήσω και ας πέσει στη Β’ Εθνική. Άλλαξα γνώμη μου είπε ο Αλαφούζος, τι να έκανα;»

«Νιώθω εντάξει, νιώθω ότι κράτησα ψηλά τον Παναθηναϊκό, έπαιρνα νταμπλ στο ΣΕΦ, διαλύσαμε τον Ολυμπιακό, είμαι ικανοποιημένος και επιτυχημένος»

«Έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις με τον Σπανούλη. Μιλάμε».

«Καμία 13 δεν φταίει που έφυγα από το μπάσκετ. Έφυγα από τον ερασιτέχνη λόγω της 13, δεν θέλω σχέση».

«Θεωρώ ότι Φασούλας και Λιόλιος θα είναι καταστροφή. Γι’ αυτό στηρίζω Παπανικολάου, τον θεωρώ πολύ σοβαρό».

«Στεναχωρήθηκα που έφυγε ο Μήτογλου, νομίζω κάνει λάθος επιλογή. Θέλει να δοκιμάσει το εξωτερικό, είναι δικαίωμά του».

«Για το PAO ALive αν είχες δει τη συνέντευξη θα ήξερες ότι έχει πάει σε αποπληρωμή παικτών και τα υπόλοιπα στα ταμεία του Παναθηναϊκού. Όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό».

«Δεν είναι τυχαίο που όταν αποχώρησα δόθηκε το γήπεδο στον Αλαφούζο. Αλλά δεν με ακουμπάει. Μακάρι να γίνει να είναι όλα τέλεια».