Ο Άρης πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Ειδικά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος εντυπωσίασε με την παρουσία του και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Σημαντική ήταν η συμβολή του Άκη Μάντζιου.

Ο έλληνας τεχνικός διαδέχτηκε τον Μίκαελ Ένινγκ στη τεχνική ηγεσία και κατάφερε να αλλάξει αρκετά πράγματα.

Έβαλε σε μεγάλο βαθμό τη δική του σφραγίδα στον Άρη, τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού.

Έστω και αν δεν ήταν η δική του ομάδα και δεν είχε κάνει αυτός τις επιλογές σε ό,τι αφορά το έμψυχο υλικό.

Παρόλα αυτά κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρον, σχεδόν, το έμψυχο υλικό, αλλά και να κερδίσει παίκτες που θεωρούνταν ξένα σώματα για τους Κιτρινόμαυρους, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Ντάνιελ Σούντγκρεν.

Η νέα αγωνιστική περίοδος αποτελεί μεγάλο στοίχημα τόσο για τον Άρη όσο και για τον Άκη Μάντζιο.

Ο έλληνας τεχνικός ξέρει ότι οι απαιτήσεις, πλέον, είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Δεν φτάνει, μόνο, καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Στόχος πρέπει να είναι και η κατάκτηση ενός τίτλου αλλά και η είσοδος στους ομίλους του Europa Conference League.

Αυτή τη φορά ο Άκης Μάντζιος έχει από την αρχή την ομάδα του στα χέρια του. Αυτός κάνει τις επιλογές, αυτός αποφάσισε για την προετοιμασία, αυτός μπορεί να περάσει τη φιλοσοφία του από τη πρώτη μέρα των προπονήσεων.

Με έναν, βέβαια, μεγάλο αστερίσκο, που έχει να κάνει με την αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε οτι αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν και την ενίσχυση του ρόστερ.

Ο Άκης Μάντζιος, ο Θόδωρος Καρυπίδης και ο Γιώργος Κικερίδης, έχουν ξεχωρίσει τις περιπτώσεις πέντε με έξι παικτών που προορίζονται για τη βασική ενδεκάδα.

Υπάρχουν προχωρημένες επαφές με τους ίδιους και τους εκπροσώπους τους, ενώ με κάποιους εξ αυτών υπάρχει και προφορική συμφωνία. Ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων, προορίζονται για το βασικό σχήμα, στα πλάνα των ανθρώπων του Άρη.

Χωρίς, όμως, ο Άκης Μάντζιος να μπορεί να τους έχει στο πρώτο μέρος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στα Τρία-Πέντε Πηγάδια.

Ο Έλληνας τεχνικός είναι υποχρεωμένος, μάλιστα, να αναμένει μέχρι τη 1η Ιουλίου, προκειμένου να γνωρίζει το ακριβές ρόστερ που θα έχει στη διάθεσή του ενόψει των δύο αγώνων με την Αστάνα, για τη προκριματική φάση του Europa Conference League.

Εκτός και αν το CAS ανακοινώσει νωρίτερα την απόφαση του για την υπόθεση Ντουρμισάι, κάτι που με τα δεδομένα που υπάρχουν θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, φυσικά, τη δεδομένη χρονική στιγμή εντοπίζεται στα χαφ. Με τα πράγματα να γίνονται χειρότερα μετά τον νέο τραυματισμό του Ντουάρτε και τους κιτρινόμαυρους να περιμένουν με αγωνία την επιστροφή στην Ελλάδα του Σάσα.