Ο ιερομόναχος, που πραγματοποίησε την επίθεση μίσους με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη, είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν με τη συμπεριφορά του ουκ ολίγες φορές.

Στη Βέροια, θυμούνται ακόμη τα όσα έζησαν το τελευταίο διάστημα. Ο 37χρονος κληρικός, πριν από 6 χρόνια έκλεψε, απείλησε και αναστάτωσε ένα ολόκληρο χωριό.

Είναι ο ίδιος που, τον Ιούνιο του 2018, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, συνελήφθη επειδή έκρυβε κάτω από τα ράσα του και μάλιστα στα «απόκρυφά» του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης.

Και ο ίδιος που, το Μάιο του 2015, προπηλάκισε δημοσιογράφους στον προαύλιο χώρο του ναού, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Η επίθεση σε δημοσιογράφους

Στις 31 Μαΐου 2015, ήταν ο πρωταγωνιστής επεισοδίων στο προαύλιο του ναού σε χωριό της Βέροιας, μετά τη Θεία Λειτουργία. Σε βάρος του, υπήρχαν καταγγελίες για μια σειρά αδικήματα οικονομικής φύσεως και όχι μόνο.

Το διάστημα εκείνο, διέμενε σε σπίτι ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού, δίπλα στην εκκλησία. Όπως ανέφεραν μαρτυρίες, φιλοξενούσε νεαρά αγόρια ως «ποίμνιο».

Στα πρωτοφανή επεισόδια, τον Μάιο του 2015 χρειάστηκε η επέμβαση δύο περιπολικών, για να ηρεμήσει η κατάσταση!

Το βίντεο καταγράφηκε από τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Καρολίδη, ο οποίος βρέθηκε στο χωριό της Βέροιας για ένα ρεπορτάζ λαογραφικού χαρακτήρα μαζί με δύο νεαρούς σπουδαστές δημοσιογραφίας.

Όπως εξομολογήθηκε ο κ. Καρολίδης στο MEGA, είχαν μπει στην εκκλησία του χωριού, όταν ξαφνικά ξέσπασε τσακωμός μεταξύ του ιερέα και του ψάλτη.

«Όταν πήγαμε να φύγουμε, μας ζήτησαν το υλικό από την κάμερα και δεν μας άφηναν να φύγουμε. Μέσα σε λίγα λεπτά, το προαύλιο μετατράπηκε σε Φαρ Ουέστ. Ένας από το περιβάλλον του ιερέα έπιασε την κοπέλα που είχα μαζί μου από το λαιμό, επειδή τραβούσε φωτογραφίες, ο ιερέας επιτέθηκε στο νεαρό που είχα μαζί μου με την κάμερα.

Πρώτη φορά τον γνώρισα τότε και έπαθα σοκ. Δεν ήξερα ποιον να προστατεύσω. Χτυπούσε την καμπάνα για να έρθει στο σημείο κόσμος, ότι τάχα απειλείται η εκκλησία. Υπήρχε κόσμος με το μέρος του. Από αυτό το επεισόδιο ξεκίνησε η διαδικασία της καθαίρεσής του», όπως είπε.

«Μου επιτέθηκε με καδρόνι»

«Πρόλαβα και γλίτωσα» θα εκμυστηρευτεί στην κάμερα του «Live News» η κυρία Φρόσω, η οποία προ διετίας δέχτηκε επίθεση με καδρόνι από τον ιερέα.

«Ερχόταν και κλωτσούσε την πόρτα μου. Τον άκουσα όμως από μακριά, γιατί φώναζε και έβριζε πολύ άσχημα. Λόγια που όχι δεν τα ακούς από ιερέα, από κανέναν άνθρωπο», σημειώνει η ίδια.

Η γυναίκα, που άνοιξε το σπίτι της για να φιλοξενήσει τον 37χρονο όταν είχε πρωτοπάει στο χωριό της, βρέθηκε αντιμέτωπη με το ξέσπασμά του, καθώς ο σύζυγός της ήταν ταμίας της εκκλησίας από όπου, όπως καταγγέλλεται, ο εν λόγω κληρικός έκλεψε σχεδόν 25.000 ευρώ.

«Φώναζε θα σε σκοτώσω και τέτοια και αλλιώτικα. Αλλά εγώ τον είχα φιλοξενήσει όταν είχε πρωτοέρθει, γιατί δεν είχε πού να μείνει», λέει χαρακτηριστικά.

«Απειλούσε ότι θα σκοτώσει άλλον ιερέα»

Οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας στη Βέροια θυμούνται ακόμη τα όσα έζησαν επί 1,5 χρόνο δίπλα του, αλλά και το απύθμενο μένος που ένιωθε για τον προηγουμενο παπά της ενορίας.

«Έγινε ένα μεγάλο επεισόδιο στην εκκλησία που έδιωξε τον παπά μας, που τον είχαμε 35 χρόνια εδώ και τον υποδέχτηκε ο ίδιος. Την ημέρα του Τιμίου Σταυρού, τον έδιωξε με φωνές την ώρα της λειτουργίας. Και ήμασταν όλοι μέσα στην εκκλησία», λένε σοκαρισμένοι.

Η κόντρα συνεχίστηκε, μάλιστα, με απειλητικά μηνύματα.

Σύριγγες και ναρκωτικά

Μετά από ένα επισκοπικό δικαστήριο και δεκάδες καταγγελίες κατοίκων, ο 37χρονος κληρικός εγκατέλειψε το χωριό, με τους κατοίκους να μένουν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρυσαν μπαίνοντας στο σπίτι που του είχαν παραχωρήσει.

«Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, όταν έφυγε από το σπίτι που του είχαμε φτιάξει για να μένει, βρήκαμε σύριγγες και ναρκωτικά», λέει κάτοικος του χωριού στο MEGA.

Από εκείνη τη στιγμή, μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών, που τον παρακολουθούσαν διακριτικά και στο Καλοχώρι Ημαθίας, για να φτάσουν τον Ιούνιο του 2018 να του περάσουν χειροπέδες, εντοπίζοντας το «φιξάκι» κοκαΐνης που έκρυβε σε «επίμαχο» σημείο του σώματός του ο ιερομόναχος.

«Δανεικά και αγύριστα»

Ωστόσο, ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης στη Μονή Πετράκη δεν είχε ως μόνο πάθος τα ναρκωτικά. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Βέροιας, ο 37χρονος δανειζόταν χρήματα που… έκαναν φτερά.

Όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι στο «Live News», ο εφημέριος του χωριού εξακολουθεί να δέχεται απειλητικά μηνύματα από τον 37χρονο ιερομόναχο με το βιτριόλι.