Αλλεπάλληλα είναι τα αδειάσματα για τον Παύλο Πολάκη από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προεξάρχοντος του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος χτες αποδοκίμασε ουσιαστικά τις δηλώσεις Πολάκη για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπου από το βήμα της Βουλής με εμφατικό τρόπο ξεκαθάρισε ότι οι θέσεις του Παύλου Πολάκη για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού είναι προσωπικές και δεν εκπροσωπούν και εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί το φάρμακο να αντικαταστήσει τον εμβολιασμό».

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι «το δικό μας μήνυμα προς τους πολίτες είναι ξεκάθαρο: να μην έχετε φόβο για το εμβόλιο. Ο εμβολιασμός είναι σημαντικός για εσάς, τις οικογένειές σας, τους φίλους σας και για την Ελλάδα».

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε από την ΝΔ να σταματήσει να χρεώνει τις δηλώσεις Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «και εμείς θα μπορούσαμε να τονίσουμε πράγματα που έχουν πει βουλευτές σας αλλά που δεν τα υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Τσαλώτου έχει ως εξής: «Όλα τα κόμματα αντιπροσωπεύονται από τον πρόεδρο και τα όργανά του. Στην Βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκπροσωπώ εγώ ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Να το κάνω λοιπόν ξεκάθαρο. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανένα φάρμακο τον εμβολιασμό. Όσοι πιο πολλοί και πολλές εμβολιαστούν άμεσα τόσο το καλύτερο για την χώρα.

»Πάμε και πιο πέρα για τις πατέντες και τις φτωχές χώρες. Δεν θα τελειώσουμε με την πανδημία αν η κάλυψη δεν είναι για όλο τον κόσμο. Όμως, ας μην κάνουμε σπέκουλα. Το βασικό είναι το μήνυμα που εκπέμπουμε ως κόμματα. Και εμείς θα μπορούσαμε να πούμε πράγματα που έχουν αναφέρει βουλευτές σας και που εσείς ή ο κ. Μητσοτάκης δεν θα τα υιοθετούσε. Σε κάθε περίπτωση το δικό μας ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κόσμο είναι: μην φοβάστε το εμβόλιο, είναι σημαντικό για εσάς, είναι σημαντικό για τις οικογένειές σας, την κοινότητά σας, για την Ελλάδα».

Είχε προηγηθεί η σφοδρή σύγκρουση του Άδωνη Γεωργιάδη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη όταν ο δεύτερος υποστήριξε ότι η ΝΔ πανηγύρισε την εκλογική νίκη των Ισπανών «ψεκασμένων αντιεμβολιαστών».

Ο υπουργός Ανάπτυξής, απαντώντας, διάβασε τις αναρτήσεις του κ. Πολάκη για τους εμβολιασμούς και πρόσθεσε: «Έχετε στην κοινοβουλευτική σας ομάδα τον κ. Πολάκη που έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος και δεν έχει τολμήσει κανείς από εσάς να πει δημοσίως ότι διαφωνεί με όσα λέει… Ή πιστεύεις ότι υπάρχει ιός και το μόνο όπλο είναι το εμβόλιο ή θα ακολουθείς όσα λένε οι ψεκασμένοι, ο Πολάκης και ο Βελόπουλος. Βρείτε ένα τρόπο να σταματήσει να τα γράφει αυτά. Είναι πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σας».

«Μας καλύπτει απολύτως η δήλωσή σας. Το μήνυμα που ήθελα να βγει είναι αυτό που είπατε κ. Τσακαλώτε. Υπάρχουν οι πολιτικές μας διαφωνίες αλλά και οι δύο θέλουμε το καλό της χώρας μας και των πολιτών. Ας κάνουμε το κάθε κόμμα εκστρατεία για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι» σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης την τοποθέτηση Τσακαλώτου

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι οι προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι θετικές, πρόσθεσε ωστόσο πως «Μόνο ένα πράγμα μπορεί να πάει στραβά. Να επανέλθει η πανδημία. Γιατί αν έλθει θα είμαστε μόνοι μας. Θα είμαστε μόνοι μας γιατί οι Βόρειες χώρες έχουν φτάσει στο 70 – 80% τους εμβολιασμούς. Και αν εμείς μείνουμε στο 60 – 65% και έρθει η μετάλλαξη Δέλτα θα έχουμε πρόβλημα στην κοινωνική δραστηριότητα και άρα στην οικονομία. Το κυριότερο μέλημα που πρέπει να έχουμε λοιπόν όλοι είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Δεν έχουμε άλλο όπλο».