Η Κροατία πήρε σπουδαία νίκη μέσα στη Γλασκώβη επί της Σκωτίας με 3-1 και στο φινάλε των ομίλων πήρε την πρόκριση στους «16» του Euro ως 2η με 4 βαθμούς, την ώρα που η Τσεχία (επίσης με 4 βαθμούς) τερμάτισε στην 3η θέση.

Οι Κροάτες χάρη σε τέρματα των Βλάσιτς, Μόντρις και Πέρισιτς κατέλαβαν τη 2η θέση του 4ου ομίλου με 4 βαθμούς, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Τσεχία, και θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του 5ου ομίλου στην Κοπεγχάγη (28/6, 19:00).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά στα πρώτα λεπτά και δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση στο 10′, με τον Άνταμς να δοκιμάζει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία.

Παρότι δεν είχε φανεί απειλητική από το ξεκίνημα, η Κροατία στην πρώτη της φάση στο παιχνίδι κατάφερε να σκοράρει. Ο Γιουράνοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πέρισιτς με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Βλάσιτς, κι αυτός με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 στο 17′.

Στο 22′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με το σουτ του Μόντριτς έξω από την περιοχή να φεύγει άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι Σκωτσέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν απειλώντας με τον Μαγκίν αλλά ο Λιβάκοβιτς μπλόκαρε τη μπάλα.

Η πίεση για την ομάδα του Κλαρκ συνεχίστηκε και έφερε αποτέλεσμα λίγο πριν την ανάπαυλα. Οι Κροάτες δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Μακγκρέγκορ κι αυτός με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής σκόραρε ισοφάρισε για τη Σκωτία στο 42′.

Η ομάδα του Ντάλιτς μπήκε πιο αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο, απείλησε με τον Γκβάρντιολ (50′, 55′) και λίγο αργότερα έφερε το ματς στα ίσα με απίθανο τρόπο. Στο 62′, ο Πέρισιτς έστρωσε την μπάλα στον Μόντριτς, ο οποίος με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας του Μάρσαλ για το 2-1.

Περισσότερα σε λίγο…

Η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1.Αγγλία 7 (2-0)

2.Κροατία 4 (4-3)

3.Τσεχία 4 (3-2)

4.Σκωτία 1 (1-5)