Με μια πρωτοφανή μεθόδευση λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό Β’ στην Πάτρα, στον οποίο θα κριθεί η απευθείας άνοδο στην Basket League, η ΕΟΚ κατέθεσε αίτημα στην πολιτεία, ζητώντας να δοθεί άδεια προκειμένου να μπορέσουν να βρεθούν περισσότεροι φίλαθλοι στο γήπεδο.

Με πρόφαση το αυξημένο ενδιαφέρον η Ομοσπονδία επιχειρεί θρασύτατα να δημιουργήσει κλίμα ανήμερα του αγώνα.

Είναι πλέον προφανές ότι η απερχόμενη διοίκηση παίζει τα ρέστα της σε όλα τα επίπεδα, πασχίζοντας να δείξει στον Ολυμπιακό ότι τον θεωρεί «αιώνιο» αντίπαλό της.

Και λίγο πριν περάσει οριστικά στο περιθώριο, αποκαλύπτει το αληθινό της πρόσωπο χωρίς να την ενδιαφέρουν ούτε τα προσχήματα.

Πλέον το λόγο έχει το υπουργείο, αφού εκείνο θα αποφασίσει για το αν μία ακόμα επιχείρηση αλλοίωσης των ισχυουσών οδηγιών και διατάξεων από την ΕΟΚ θα περάσει από την κλειδαρότρυπα μερικές ώρες μόνο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού της χρονιάς στην Α2.

Και έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσο προβλεπόμενα θα είναι τα μέτρα στο σημερινό ματς και αν θα τηρηθούν οι κανονισμοί που ισχύουν σε όλα τα πρωταθλήματα της χώρας λόγω της πανδημίας.

Θυμίζουμε ότι ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Β’ χρειάζεται νίκη ή ήττα έως τρεις πόντους για να πάρει εκείνος το εισιτήριο, ενώ ο Απόλλωνας, που είχε ηττηθεί με 81-78 στον αγώνα του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ, χρειάζεται νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων, ώστε να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.