Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την τεράστια απώλεια του Νίκου Αλέφαντου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 23 Ιουνίου 2020, έπειτα από καρδιακή προσβολή.

Ο γνωστός παλαίμαχος προπονητής των ελληνικών γηπέδων έγραψε τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο της χώρας, έχοντας προπονήσει πολύ μεγάλες ομάδες.

Μερικές από αυτές, ο αγαπημένος του Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, ο ΠΑΟΚ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην Α’ Εθνική έκατσε επίσης στους πάγκους των Εθνικού, ΟΦΗ, Καστοριάς, Παναχαϊκής, Ιωνικού, Δόξας Δράμας, Κορίνθου, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτικής και Εθνικού Αστέρα.

Ο Νίκος Αλέφαντος ήταν 81 ετών όταν έφυγε από τη ζωή, ενώ το διάστημα πριν από το θάνατό του είχε σημαντικά προβλήματα υγείας.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του θανάτου του Νίκου Αλέφαντου από το θεράποντα ιατρό του, Παναγιώτη Χλωροκώστα, ήταν το εξής:

«Ο Νίκος Αλέφαντος απεβίωσε σήμερα 23/6/2020, λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη υποστήριξη των θεραπόντων ιατρών, εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες σημαντική και ταχεία επιδείνωση. Παρέμεινε όπως επιθυμούσε στην οικία του ανάμεσα στους δικούς ανθρώπους, την πολυαγαπημένη του σύζυγο, τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Ο οικογενειακός ιατρός, Παναγιώτης Χλωροκώστας».