Πανικός επικράτησε το απόγευμα Τετάρτης στην Μονή Πετράκη, όταν έξι ιερείς και ο φρουρός της Μονής Πετράκη δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι, με αποτέλεσμα όλοι τους να μεταφερθούν με τραύματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη Συνοδικό Δικαστήριο, στο οποίο δικαζόταν ιερέας από τη Βέροια. Οι έξι Μητροπολίτες αποτελούσαν τη σύνθεση Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέτασε υπόθεση με ιερέα. Πρόκειται για μια διαδικασία παράλληλη με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο που είχε ξεκινήσει σήμερα.

Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματισμένοι που οδηγούνται στο νοσοκομείο φέρουν εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματος τους, με δυο εξ αυτών να τραυματίζονται σοβαρά στο πρόσωπο. Ωστόσο, κανενός η ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες επίθεση δέχτηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, και Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.