Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκε ο ιερομόναχος και δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με καυστικό υγρό εναντίον επτά Μητροπολιτών, καθώς και άλλων τεσσάρων ατόμων.

Να σημειωθεί ότι την υπόθεση αναλαμβάνει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας, λόγω της φύσης του αδικήματος.

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν»

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες, ένα φύλακα της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι, καθώς και τρία άτομα ακόμη.

Ο δράστης μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, αφού συνελήφθη από άνδρες της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ο συγκεκριμένος ιερομόναχος δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο 37χρονος δράστης, φέρεται να είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκκαΐνης στο Πλατύ Ημαθίας.

«Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό», λέει ο δικηγόρος του

Το χρονικό του τρόμου ξεδιπλώνει λεπτό προς λεπτό ο ένας εκ των δικηγόρων του δράστη, ο οποίος ήταν μπροστά στο σκηνικό και τραυματίστηκε και ο ίδιος.

Ο κ. Γιώργος Τζίκας, μιλώντας στο protothema.gr, περιγράφει ότι «στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καθαιρεθεί. Σήμερα, εκδικαζόταν η έφεση σε δεύτερο βαθμό. Με εμάς ήταν, όλο αυτό το διάστημα, ήρεμος και συνεργάσιμος».

Και προσέθεσε: «Σήμερα, περί τις 19:00 όπου εκδικαζόταν η έφεσή του, πλησίασε την έδρα και τους ρώτησε, ‘είστε μιλημένοι από τον Βεροίας; Σας έχει μιλήσει ο Μητροπολίτης Βεροίας;’. Ήταν πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη. Ξαφνικά και χωρίς να πει τίποτα, έβγαλε από την τσάντα του δύο μεγάλα μπουκάλια με κόκκινο υγρό και άρχισε να ραντίζει προς την έδρα, φωνάζοντας, ‘Δεν σας μίλησε ο Βεροίας ε; Δεν σας μίλησε ο Βεροίας;’.

Ξαφνικά, ο χώρος πλημμύρισε αίμα και καμένα ράσα. Φώναζε και ράντιζε με τα μπουκάλια. Δεν ήταν μπουκαλάκια. Ήταν μεγάλα δίλιτρα μπουκάλια, που είχε μέσα στην τσάντα του. Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.