Τρομερές στιγμές στο φινάλε του Β΄ομίλου! Η Δανία ξεκίνησε την τελευταία αγωνιστική ως 4η και τελικά κατέλαβε τη 2η θέση, παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» του Euro!

Οι Δανοί πήραν θριαμβευτική νίκη (4-1) επί της Ρωσίας στην Κοπεγχάγη, έφτασαν τους 3 βαθμούς και χάρη στη νίκη του Βελγίου επί της Φινλανδίας (2-0), κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων, όπου θα βρουν μπροστά τους την Ουαλία το Σάββατο (26/6, 19:00) στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

Δανία, Φινλανδία και Ρωσία ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων με 3 βαθμούς!

Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πρώτα λεπτά, με τη Ρωσία να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργεί την πρώτη ευκαιρία στο 18′, με τον Γκολοβίν να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σμάιχελ απέκρουσε. Οι Δανοί απάντησαν στις ευκαιρίες στο 29′ με τον Χόιμπιεργκ να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Παρότι δεν ήταν ανώτερη στο ματς, η Δανία εκμεταλλεύτηκε την παθητικότητα των Ρώσων και πήραν το προβάδισμα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους χάρη σε υπέροχο σουτ του Ντάμσγκααρντ έξω από την περιοχή (1-0), ο οποίος έγινε έτσι ο νεότερος Δανός που σκοράρει σε τελικά του Euro (20 ετών και 353 ημερών).

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και παρότι δεν φαινόταν απειλητική, εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην άμυνα των Ρώσων και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Κουντριασόφ έκανε τραγικό λάθος στην άμυνα, προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα στον Σαφόνοβ, αλλά ο Πόουλσεν ακολουθούσε τη φάση και από κοντά έκανε το 2-0 στο 59′.

Η Ρωσία αντέδρασε άμεσα και δέκα λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Βέστεργκααρντ στον Μίραντσουκ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζιούμπα, ο οποίος μείωσε σε 1-2 στο 70′.

Οι Δανοί πείσμωσαν και 9 λεπτά αργότερα «κλείδωσαν» τη νίκη. Ο Σαφόνοβ μπορεί να απέκρουσε τις προσπάθειες των Μπρέθγουεϊτ και Ντόλμπεργκ, αλλά στη συνέχεια ο Κρίστενσεν με τρομερό σουτ σημείωσε το 1-3 στο 69′.
Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μάλε με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Σαφόνοβ, Φερνάντες, Ντιβέεβ,Κουντριάσοβ (67’ Καραβάεβ), Ντζίκια, Ζόμπνιν, Οζντόεβ (61’ Ζεμαλέτντινοβ), Κουζιάεβ (67’ Μούκιν), Μίραντσουκ (61’ Σομπόλεβ), Γκολόβιν, Ντζιούμπα

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κίερ, Βέστεργκαρντ, Μέλε, Κρίστενσεν, Ντιλέινι (86’ Γένσεν), Βας, Χόιμπιεργκ, Πόουλσεν (60’ Ντόλμπεργκ), Μπρέθγουεϊτ (86’ Κορνέλιους), Ντάμσγκααρντ (72’ Νόργκααρντ).

Περισσότερα σε λίγο…