Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι στη μνήμη εκατομμύρια φιλάθλων σε όλο τον κόσμο ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που πάτησε το πόδι του στη γη. Τα πράγματα που έκανε με την μπάλα στα πόδια του πολλοί θεωρούν ότι δεν έχουν ξαναγίνει ούτε θα ξαναγίνουν από κανέναν άλλον παίκτη.

Μπορεί η συζήτηση για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών να περιλαμβάνει αρκετούς, μπορεί παίκτες όπως ο Μέσι, ο Ρονάλντο, ο Πελέ, ο Κρόιφ να έχουν πετύχει ανεπανάληπτα ρεκόρ και επιτεύγματα, όμως ο Αργεντινός θρύλος θα μείνει στην αιωνιότητα για μερικές από τις σπουδαίοτερες στιγμές που σημάδεψαν το άθλημα. Στιγμές όπως αυτές στο Μουντιάλ του 1986 και τον προημιτελικό με την Αγγλία.

Όσα έκανε ο Μαραντόνα στον αγωνιστικό χώρο του Αζντέκα του Μεξικό θα μείνουν όχι απλά αξέχαστα, αλλά θα συνοδεύουν γενιές και γενιές για αιώνες. Πριν από 35 χρόνια ο Ντιέγκο Μαραντόνα σημείωσε 2 γκολ που είναι ιστορικά και που έστειλαν την Αργεντινή στους «4» του Μουντιάλ που λίγες μέρες αργότερα κατέκτησε. Με τον Μαραντόνα απόλυτο ηγέτη και πρωταγωνιστή. Το τελικό 2-1 έφερε θύελλα αντιδράσεων, αλλά και αναγνώριη ότι ο Αργεντινός σούπερ σταρ ήταν ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο. Το έδειξε και σε ημιτελικό και τελικό σε εκείνη τη διοργάνωση.

Το ιστορικό «χέρι του θεού» και το μαγικό γκολ, που πριν σκοράρει πήρε τη μπάλα πίσω από την σέντρα και πέρασε όποιον βρέθηκε στο πέρασμα του – ακόμα και τον Πίτερ Σίλτον, που ήταν το τελευταίο του εμπόδιο προς τη δόξα.

Με το πρώτο γκολ, άνοιξε το σκορ στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα με το αριστερό χέρι. Ήταν το 6ο λεπτό του β’ ημιχρόνου, όταν σε επέλαση και σέντρα του Χόρχε Βαλντάνο, ο Αργεντινός ύψωσε το χέρι του, νίκησε τον Σίλτον και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Οι Άγγλοι διαμαρτυρήθηκαν, ο Τυνήσιος διαιτητής Μπιν Νασέρ, δεν είδε τίποτα και το γκολ έμεινε στην Ιστορία ως «το χέρι του Θεού». Το δεύτερο τέρμα του απλά δεν περιγράφεται με λόγια, αρκεί μόνο να το δει κανείς, αφού πέρασε όλη την Αγγλία και σκόραρε αποδεικνύοντας ότι είναι απλά από άλλον πλανήτη…

Δείτε τα δυο γκολ του Αργεντινού θρύλου: