«Πρωτόγνωρη για την Ελλάδα» χαρακτήρισε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος,  την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγο της, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε αρχικά ότι -μέχρι στιγμής- από την πλευρά της υπεράσπισης δεν έχει τεθεί θέμα «εν βρασμώ». «Η υπεράσπιση έχει προβάλει τον ισχυρισμό ότι ήταν απρομελέτητο το έγκλημα ενώ όλα δείχνουν και ιδίως, η με τόση ψυχραιμία και μεθοδικότητα κατασκευή αυτού του εντελώς ψευδούς υπερασπιστικού οικοδομήματος, ότι ήταν προμελετημένο, ανατρέποντας αυτήν την υπερασπιστική γραμμή».

Υπενθυμίζεται ότι ο συζυγοκτόνος, ομολόγησε το έγκλημα του μετά από 37 ημέρες και ενώ αρχικά υποστήριζε το σενάριο της ληστείας.

«Ο ίδιος ο εντολέας ανατρέπει την υπερασπιστική του γραμμή», υπογράμμισε ο κ. Λυκουρέζος, σημειώνοντας ότι «ο πιλότος ήταν ψύχραιμος και μεθοδικός», ενώ πρόσθεσε ότι «όταν κάποιος είναι εν βρασμώ, δεν χτίζει ένα τεχνούργημα τέτοιο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανατρέπουν όλο το οικοδόμημα που προσπάθησε να οικοδομήσει ο πιλότος» και σημείωσε ότι «δύσκολα θα υπάρξει επιεικής μεταχείριση για τον πιλότο με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα».