Η μικρή Λυδία, η κόρης της δολοφονημένης Καρολάιν και του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, είναι πλέον το πιο τραγικό πρόσωπο στην υπόθεση των Γλυκών Νερών που συντάραξε την ελληνική κοινωνία.

Με την μητέρα της στο χώμα, τον δολοφόνο πατέρα της στην φυλακή, η Λυδία θα κληθεί να μεγαλώσει με γονικά υποκατάστατα όπως οι παππούδες της.

«Θα πρέπει να γίνει σημαντική κοινωνική έρευνα για να φανεί πιο περιβάλλον είναι καλύτερο για να μεγαλώσει το παιδί» σχολίασε η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA». «Θα πρέπει να υπάρξει ωριμότητα από τις δύο οικογένειες. Και χρειάζεται συνεργασία με ειδικούς»

Όπως ανέφερε η κ. Καππάτου το συμφέρον του παιδιού χάθηκε. «Ο ένας γονέας χάθηκε από τη ζωή, ο άλλος θα είναι στην φυλακή. Θα δημιουργηθεί νέο περιβάλλον για το παιδί. Και πρέπει να ελεγχθεί ποιο περιβάλλον είναι καλύτερο. Ενδεχομένως να θεωρήσει τα υποκατάστατα των γονικών ρόλων ως γονείς της η μικρή Λυδία» πρόσθεσε.

«Κάποια στιγμή θα πρέπει το παιδί να ενημερωθεί για αυτό που έχει συμβεί ενώ θα πρέπει στο μέλλον να δει και τον πατέρα του. Πρέπει να μάθει σταδιακά την αλήθεια – και καλύτερα να την μάθει από το δικό του περιβάλλον» υπογράμμισε η ειδικός.

Για την κ. Καππάτου «ο μεγάλος χαμένος αυτής της ιστορίας το παιδί. Ήρθε στη ζωή από δύο γονείς που το ήθελαν και ξαφνικά έχασε τους γονείς του τη στιγμή που τους χρειάζονταν. Είναι τραγικά δύσκολο για ένα παιδί αυτής της ηλικίας».

Τέλος, η ψυχολόγος, δήλωσε ότι όσα συνέβησαν εγγράφονται μέσα στο παιδί όμως δεν ανακαλούνται στην μνήμη του. «Είναι εγγεγραμμένα ως εμπειρία. Η στέρηση, η βία. Στόχος είναι να μη χαθεί και αυτή η ανθρώπινη ζωή που είναι το μεγάλο θύμα. Είναι τρία τα θύματα σε αυτή την ιστορία. Το παιδί, η Καρολάιν και ο πατέρας του, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όσα έγινε».