Ψύχραιμος σε σημείο κυνισμού, δίχως να δείξει ίχνος μεταμέλειας ή λύπης για τον χαμό της συζύγου του – που κατά τ’ άλλα «υπεραγαπούσε» – εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Μπορεί να ζητούσε συγγνώμη που σκότωσε την άτυχη 20χρονη ή να ισχυριζόταν ότι έχυσε δάκρυα για τον χαμό της, αλλά το γεγονός είναι ότι όσες μέρες κρατείται στη ΓΑΔΑ ο 32χρονος πιλότος δεν έχει δείξει ίχνος συναισθήματος ή τουλάχιστον κάποιο σημάδι επίγνωσης της πράξης του τόσο για τον ίδιο, όσο και για την κόρη του, την οικογένειά του και την οικογένεια της Καρολάιν.

Αυτό φάνηκε και σήμερα το πρωί κατά τη μεταγωγή του από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων, όπου σε λίγες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η απολογία του. Αντίθετα, με ψυχρό βλέμμα δεν αποφεύγει να κοιτάξει τον φωτογραφικό φακό και δεν φάνηκε να πτοείται από τα γιουχαΐσματα απλών πολιτών που του έλεγαν να σαπίσει στη φυλακή.

Ευδιάθετος, ετοιμάζεται να πάει στη φυλακή

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το πρωί του Σαββάτου ο Μπάμπης φέρεται να ξύπνησε αρκετά ευδιάθετος (!) και να ανέφερε χαρακτηριστικά: «άντε να τελειώνουμε να μπούμε φυλακή να ασχοληθώ με το παιδί και την ανατροφή του από δω και πέρα».

Μοναδική του μέριμνα φέρεται να είναι η μικρή Λυδία, την οποία επιθυμεί να συνεχίσει να βλέπει – όπως και το δικαιούται – και να τη μεγαλώσει όταν βγει από τη φυλακή. Τάσσεται μάλιστα υπέρ της συνεπιμέλειας της μικρής και από τις δύο οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους, το ένα στο χώμα και το άλλο στη φυλακή…

Αυτήν εξάλλου προέταξε, εξηγώντας ότι δεν ομολόγησε κατευθείαν το έγκλημα για να μη μεγαλώσει χωρίς πατέρα το μωρό.

Όσοι γνωρίζουν τον πιλότο δεν εκπλήσσονται από την ψυχραιμία του καθώς σχεδίασε με λεπτομέρεια τη δήθεν ληστεία αφότου δολοφόνησε την Καρολάιν και για 37 μέρες κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που σκαρφίστηκε το σενάριο της ληστείας, που τοποθέτησε το μωρό δίπλα στη νεκρή του μάνα, που από την πρώτη στιγμή έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης σαν κάποιος σταρ, που αγκάλιαζε τη μάνα της γυναίκας που σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια…

Είναι αυτός που αντί να συλλογίζεται το μέγεθος της αποτρόπαιης πράξης του, ρωτάει τους αστυνομικούς – εκείνους που τους αποκαλούσε «αδελφούς» στην έρευνα για τους δήθεν δράστες της ληστείας μετά φόνου – τι γνώμη έχει σχηματίσει ο κόσμος για εκείνον και τι λένε έξω για αυτόν.

Εξάλλου, λίγες ώρες πριν την απολογία του, ανακοινώθηκε η παραίτηση ενός εκ των συνηγόρων του, απόφαση του ίδιου του Μπάμπη.

Σαν πρωταγωνιστής σε αστυνομική ταινία

Από την ημέρα που οι αστυνομικοί τον πήραν άρον άρον από το μνημόσυνο της Καρολάιν στην Αλόννησο και έπειτα από την ομολογία του, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος παραμένει σε ατομικό κελί στη γυναικεία πτέρυγα στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ για λόγους ασφαλείας.

Παρακολουθείται συνεχώς από κάμερες και αστυνομικούς και παραμένει ψύχραιμος από την πρώτη στιγμή. Έχει συναντήσει τον αδερφό του, που του πήγε ρούχα και ένα βιβλίο, ψυχολόγους της αστυνομίας και τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει να τον εκπροσωπήσουν.

Η συμπεριφορά του δεν έχει περάσει απαρατήρητη: ανώτατοι αξιωματικοί έχουν διαπιστώσει ότι φέρεται σαν να είναι πρωταγωνιστής σε αστυνομική ταινία. Όλη του η συμπεριφορά τις 37 ημέρες δεν έδειχνε άνθρωπο με τύψεις και προβληματισμούς.

Έχει επικοινωνία με τηλεκάρτα όπου συνομιλεί με συγγενικά πρόσωπα και τον δικηγόρο του. Είναι ψύχραιμος και ήρεμος.

Σύμφωνα με το LIVE NEWS, το διάστημα που έπαιζε θέατρο η αστυνομία είχε κάνει μια τεράστια κινητοποίηση στις φυλακές. Οι ποινικοί είχαν πει ότι θα δώσουν… οι ίδιοι λύση στην εξιχνίαση του μυστηρίου.