«Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους», δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα για το πόσο σύντομα θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους η κα Πελώνη απάντησε: «Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό, σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών».

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξακολουθεί να βελτιώνεται, είπε η εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας πάντως την έκκληση του πρωθυπουργού προς τους πολίτες, να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό.

Η κα Πελώνη επισήμανε, ωστόσο, την ανάγκη επαγρύπνησης γι’ αυτό, όπως είπε, αποφασίστηκε «παράταση των self test για κάποιες ομάδες». Ειδικότερα, γι’ αυτό ανέφερε: «αναμένουμε την τελική απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Όπου υπάρξει πρόβλημα, θα διατεθούν από τα σουπερμάρκετ».

Για το θέμα των διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους η κυρία Πελώνη είπε ότι κάποιες τίθενται σε ισχύ σταδιακά θυμίζοντας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν φορούν μάσκα στα γυμναστήρια. Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα ανακοινώνονται και άλλα.