Αδιάφορες βαθμολογικά μεν, με ένταση αγωνιστικά δε. Μπορεί αμφότερες οι ομάδες να μην είχαν κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, με την Ολλανδία να έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο και τη Β. Μακεδονία την τέταρτη θέση, όμως χάρισαν ένα παιχνίδι με γκολ, φάσεις, ρυθμό και θέαμα. Νικητές οι ανώτεροι «οράνιε» (0-3), που έστειλαν μήνυμα ενόψει των «16».

Η Βόρεια Μακεδονία είχε ένα καλό ξεκίνημα και ένα ακυρωθέν τέρμα με το… καλήμερα με τον Τριτσκόφσκι (10′), όμως στη συνέχεια οι Ολλανδοί ανέλαβαν δράση και χάρη στα γκολ των Ντεπάι (24′) και Βαϊνάλντουμ (51′, 58′) πανηγύρισαν μια άνετη νίκη.

Έτσι, ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων του Euro με χαμόγελα και τερματίζοντας στην 1η θέση με 9 βαθμούς, ενώ η Βόρεια Μακεδονία υπέστη την τρίτη ήττα της και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, δίχως βαθμό.

Η Βόρεια Μακεδονία μπήκε αρκετά δυνατά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αιφνιδιάζοντας τους Ολλανδούς και μετά από κάποια λεπτά ωραίας κυκλοφορίας της μπάλας άνοιξε το σκορ, όμως η χαρά της δεν κράτησε για πολύ. Συγκεκριμένα, στο 9′ ο Τριτσκόφσκι πλάσαρε τον Στεκέλενγκπουργκ από θέση τετ α τετ, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η Ολλανδία φάνηκε πως… ξύπνησε μετά το τέρμα που δέχτηκε και ανέβασε στροφές, όμως δυσκολευόταν αρκετά στην τελική προσπάθεια. Αυτό άλλαξε στο 24′, όπου οι «οράνιε» έκαναν το 0-1, με τους Μάλεν και Ντεπάι να πραγματοποιούν μια φοβερή συνεργασία και τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος του πέναλτι.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Ντε Μπουρ είχε κάποιες καλές στιγμές με Μάλεν και Ντάμφρις ώστε να πάρει μαξιλαράκι ασφαλείας, όμως δεν το κατάφερε.

Αυτό όμως δεν αποτέλεσε πρόβλημα για εκείνη, καθώς μπήκε… φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε αυτό που δεν κατάφερε στο τελευταίο μισό του πρώτου. Στο 51′ ο Ντεπάι με ένα πολύ ωραίο γύρισμα βρήκε τον Βαϊνάλντουμ και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε το 0-2 από κοντινή απόσταση.

Έπειτα από μόλις 6 λεπτά, η Ολλανδία τριπλασίασε τα τέρματα της, με τον Βαϊνάλντουμ να παίρνει το ριμπάουντ ύστερα από απόκρουση του Ντιμιτριέφσκι σε σουτ του Ντεπάι και πλασάροντας σε άδειο τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Στη συνέχεια παρόλο που οι «οράνιε» έριξαν ταχύτητα θα μπορούσαν να έχουν βρει και τέταρτο τέρμα, με τον Βαϊνάλντουμ να «αγγίζει» το χατ-τρικ στο 62′ και τον Βέγκχορστ να σημαδεύει το δοκάρι στο 68′. Από την άλλη, στο 72′ η Β. Μακεδονία βρήκε ένα ακόμη ακυρωθέν γκολ με τον Τσουρλίνοφ.

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Ίγκορ Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Μουσλίου, Αλιόσκι, Μπάρντι (78΄Στογιανόφσκι), Αντέμι (78΄Νικόλοφ), Τριτσκόφσκι (57΄Τσούρλινοφ), Ελμάς, Τραϊκόφσκι (68΄Χασάνι), Πάντεφ (68΄Κονσταντίνοφ).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις (46΄Μπερχούις), Ντε Φράι (46΄Τίμπερ), Ντε Λιχτ , Μπλιντ, Φαν Άανχολτ, Ντε Γιονγκ (79΄ Γκάκπο), Βαϊνάλντουμ, Χράφενμπερχ, Μάλεν (66΄Πρόμες), Ντεπάι (66΄Βέγκχορστ).