«Η γρίπη θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα αυτόν τον χειμώνα από τον Covid», υποστήριξε ο καθηγητής και αναπληρωτής πρόεδρος της Ενιαίας Επιτροπής Εμβολιασμών στο Ηνωμένο Βασίλειο, Άντονι Χάρντεν.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στο ζήτημα της γρίπης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ενώ γνωστοποίησε πως στη Βρετανία ετοιμάζονται να εξετάσουν επτά εμβόλια για τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19 το φθινόπωρο.

Σκοπός είναι να δουν πώς μπορεί να αντιδράσουν μεταξύ τους και με το εμβόλιο γρίπης. «Η γρίπη θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα αυτόν τον χειμώνα από τον Covid», προειδοποίησε όμως.

Με πολύ χαμηλό επιπολασμό λόγω των lockdowns του Ηνωμένου Βασιλείου, η ανοσία της γρίπης είναι πιθανό να έχει μειωθεί στον πληθυσμό και να «επιστρέφει για να μας δαγκώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης οι ενισχυτικές δόσεις είναι επίσης πιθανό να είναι σημαντικές για τους ηλικιωμένους, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν εμβολιαστεί πριν από αρκετούς μήνες.

Η στρατηγικής εστιάζει στη χορήγηση της δεύτερης δόσης και τον ενήλικο πληθυσμό, άνω των 18 ετών. Παράλληλα, όπως είπε, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για τον εμβολιασμό παιδιών.

«Πρέπει να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά ποια είναι τα οφέλη για τα ίδια τα παιδιά», είπε.